EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb XVI.kerület

Válassz hangszert és jelentkezz!

piano-78492_1920Felvételi meghallgatást tart a kerületi Rácz Aladár Zeneiskola május 6-án, pénteken és június 10-én, pénteken 14 és 18 óra között a Táncsics utca 7.-ben.

A felvételinél előnyt jelent, ha zenei előképzőbe járt már a növendék és konkrét elképzelése van arról, hogy milyen hangszeren szeretne tanulni. A felvételin vizsgálják a tanulók ritmusérzékét, hallását, illetve bizonyos hangszerekre való alkalmasságát, például fúvós hangszereknél fontos a végleges fogazat.


A hangszeres órák egyéni oktatásos, kétszer harmincperces tanórákon zajlanak. A választott hangszer mellett kötelező a szolfézs tanulása is heti 2-szer 45 percben. Választható hangszerek: zongora, dzsesszzongora, klasszikus szintetizátor, hegedű, cselló, nagybőgő, furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, fagott, trombita, harsona, kürt, baritonkürt, tuba, ütőhangszerek, citera, cimbalom, gitár, népi furulya. Emellett magánének, népi ének, zenei előképző és grafika tanszakokra lehet jelentkezni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.