EUR: 345,38 Ft
CHF: 321,16 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb IX.kerület

Versmaraton a Pinceszínházban

Kiválasztotta a zsűri azt a tíz alkotást, amely részt vehet az idei Versmaraton HangHordozók című énekmondó verseny döntőjében április 3-án a Pinceszínházban. A Versmaratont szervező Magyar Napló Kiadó MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megmérettetésre 67 kortárs költemény megzenésítésével pályáztak. A döntősöket a Harcsa Veronika énekesből, Csík János népzenészből, Dinnyés József zeneszerzőből és előadóművészből, Stifner Gábor rádiós szerkesztőből és Farkas Tiborból, a K11 Művészeti és Kulturális Központ művészeti vezetőjéből álló szakmai zsűri választotta ki.

pinceszínház

fotó:facebook

A HangHordozók elnevezésű, 450 ezer forint összdíjazású verseny az immár hatodik alkalommal megszervezett Versmaraton egyik újdonsága, amely a Kárpát-medence legnagyobb költészet napi rendezvénysorozataként a kortárs irodalom népszerűsítését tűzte ki célul.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.