EUR: 344,19 Ft
CHF: 320,14 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb IX.kerület X.kerület

Világrekorderek futnak a körúton

Forgalomba állt az első 56 méteres CAF villamos az 1-es villamos vonalán – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. Nyárig további tizenegy jármű veszi fel a szolgálatot, ezek közül 11 már Budapesten van, az utolsó áprilisban érkezik. A már Magyarországon lévő járművek a szükséges próbafutásokat végzik az üzembe helyezési engedély megszerzéséhez.
Ez a típusú villamos világrekordernek számít, hiszen 55,9 méteres hosszával a leghosszabb a világon. A járművek belső kialakítása mindenben megfelel a kor igényeinek: alacsony padlós, légkondicionált, egyterű, nincsenek rajta magasabban elhelyezett, nehezen megközelíthető ülések.

Budapest, 2015. november 6. Az első hosszú CAF-villamos bemutatóján a Száva kocsiszínben, Budapesten, a IX. kerületi Üllői úton 2015. november 6-án. Várhatóan jövő tavasztól közlekednek majd Budapesten az 1-es villamos vonalán az 56 méteres CAF-szerelvények, amelyeknek a vezetését szimulátoron gyakorolják a villamosvezetők. MTI Fotó: Mohai Balázs


MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.