EUR: 326,50 Ft
CHF: 289,67 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XIX.kerület

Wekerlei költő a kaszinóban

Juhos-Kiss János wekerlei író-költő lesz a vendége a Kispesti Társaskör költészetnapi ünnepségének a Kispesti Kaszinóban. A helyi költő József Attila költészetéből, illetve saját, Piros pipacs a vágy című, nyolcadik kötetéből ad elő április 7-én 17 órakor a Kispesti Kaszinóban (XIX., Fő utca 42.).
juhos-kissJuhos-Kiss János a Mezőségből származik, de huszonkilenc évesen úgy döntött, Magyarországon telepedik le. Jelenleg a Wekerle-telepen él, ahol számos verset és novellát írt az elmúlt évtizedekben.
– Egy orvosi műhiba következtében Budapestre jöttem kezelésre 1988 tavaszán, és itt maradtam – elevenítette fel a költözést Juhos-Kiss a Kispest.Infónak. – Felvételiztem tanár szakra, el is végeztem, most pedig itt tanítok. Tizenkilenc éve élek Wekerlén, több verset is írtam a kerületről, a Templom tér versem is Kispestről szól. Hajnalka, a feleségem az Erkel Ferenc Általános Iskolában tanít, kisfiam, Csaba is oda jár.
A Magyar Költészet Napját József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.