2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb XIX.kerület

Wekerlei költő a kaszinóban

Juhos-Kiss János wekerlei író-költő lesz a vendége a Kispesti Társaskör költészetnapi ünnepségének a Kispesti Kaszinóban. A helyi költő József Attila költészetéből, illetve saját, Piros pipacs a vágy című, nyolcadik kötetéből ad elő április 7-én 17 órakor a Kispesti Kaszinóban (XIX., Fő utca 42.).
juhos-kissJuhos-Kiss János a Mezőségből származik, de huszonkilenc évesen úgy döntött, Magyarországon telepedik le. Jelenleg a Wekerle-telepen él, ahol számos verset és novellát írt az elmúlt évtizedekben.
– Egy orvosi műhiba következtében Budapestre jöttem kezelésre 1988 tavaszán, és itt maradtam – elevenítette fel a költözést Juhos-Kiss a Kispest.Infónak. – Felvételiztem tanár szakra, el is végeztem, most pedig itt tanítok. Tizenkilenc éve élek Wekerlén, több verset is írtam a kerületről, a Templom tér versem is Kispestről szól. Hajnalka, a feleségem az Erkel Ferenc Általános Iskolában tanít, kisfiam, Csaba is oda jár.
A Magyar Költészet Napját József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.