EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Belföld

5 tipp spórolós nyaraláshoz

Gyors foglalás, trükközés a SZÉP-kártyával, kreatív programtervezés – ha időben kezdjük el a nyaralás szervezését, rengeteg pénzt takaríthatunk meg. Íme, az 5 legjobb tipp ehhez.

  1. A nyaralás nem csak a szállásból áll

Mielőtt lefoglalnánk egy klasszikus wellnessz-hétvégét, esetleg keresnénk egy kellemes panziót a Balatonnál, érdemes végiggondolni, pontosan mit szeretnénk csinálni a nyaralás alatt. Elképzelhető, hogy a csábító árú szállodai szolgáltatás árában nincs benne például a fürdőlátogatás, így plusz költséget jelent a strandjegyek megvásárlása. Az is előfordulhat, hogy a vízparton nehezen találunk alternatív programot az esős napokra, így aztán választhatunk: rengeteget fizetünk, vagy unatkozunk.


Aki részesült SZÉP kártyás juttatásban, annak szerencséje van. A cafetériának köszönhetően SZÉP kártyás élményt próbálhatunk ki. Fizethetünk a kártyával rengeteg kalandparkban, fürdőben, de akár barlangban és szabaduló szobában is.

SZEP2016_768x432

  1. Foglaljunk időben!

Rengeteg olyan szolgáltató van, aki kedvezményt ad azoknak, aki előre foglalják le a nyaralást – nekik is könnyebb tervezni, ha tudják, hány vendégre számíthatnak, és nekünk se az utolsó pillanatban, kapkodva kell helyet találni.


A SZÉP kártyával a szállásfoglalásnál trükközhetünk is. A 2014-es SZÉP kártya keret május 31-ével lejár. Ha viszont még ez előtt fizetjük ki a szállást a kártyával, akkor tulajdonképpen átmenthetjük a régi keretet az idei nyárba.

  1. Nézzük meg, mit eszünk!

Igazán pihentető akkor lesz a nyaralás, ha nem kell az olyan dolgokkal foglalkozni, mint a főzés, bevásárlás, mosogatás. Sok szállásadó étkezést is kínál az ágy, szoba mellé, de vannak helyek, ahol ez nem így van. Ha úgy döntünk, hogy többször is étteremben eszünk a szabadság alatt, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen pénzből fizetjük az étkezést. Mielőtt valahol szállást foglalunk, érdemes felderíteni a környéken a SZÉP kártyás étteremkínálatot.

  1. Uszodabérlet nyaralás alatt? Simán!

Ha már tudjuk, hol szeretnénk nyaralni, tervezzük meg tudatosan a programot! Ha fürdővárost választottunk, vagy olyan helyet, ahol van uszoda, érdemes bérletet váltani, ezzel szintén sokat faraghatunk a költségekből, ráadásul a mindennapi mozgásra is meglesz a motivációnk. Fontos tipp! A SZÉP kártya szabadidő és szállás alszámlájáról is fizethetjük az uszodabérletet, és itt is működik a szállásfoglalásnál már bemutatott módszer. A régi keretből előre válthatunk bérletet, amit ráérünk később felhasználni.

  1. Csomagban olcsóbb?

Aki spórolni akar, vásároljon nagy tételben, vagy csomagban! Ugyanez áll a nyaralásra is. Ha élményekre vágyunk, érdemes átböngészni a szállodák, panziók SZÉP kártyával is igénybe vehető csomagajánlatait. Ha ezeket választjuk, egyszerűbb a szervezés, ráadásul sok-sok kedvezményt is kapunk.

Kapcsolódó Cikkek