2019. május 25., szombat
Orbán

Belföld

A felminősítéssel csökkennek a finanszírozási költségek

A Fitch Ratings felminősítésének legfontosabb hatását elsősorban a finanszírozási költségek csökkenésében várja Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára.

Az M1 aktuális csatornán hétfőn az államtitkár hangsúlyozta, a befektetők köre megváltozik, ha a háromból minimum két hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriába kerül az ország. Szélesedik a befektetői kör, jobb kondíciókkal lehet az államadósság finanszírozását megvalósítani, ezzel csökkenhetnek a költségek – közölte.

Hozzátette, a felminősítés a forint árfolyamát is erősítette.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő döntésének okai közül az államtitkár kiemelte a folyamatosan csökkenő államadósságot, az alacsony hiánycélt, a kedvező adóbevételeket, illetve külső mutatókat, valamint a bankszektor pozitív helyzetét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

    Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

    Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

  • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

    Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

    Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.