EUR: 326,79 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Egyéb XV.kerület XVI.kerület

A férj, aki férjhez adja a feleségét

Az Éless-Szín legújabb bemutatója a csömöri Petőfi Sándor Művelődési házban egy kevésbé ismert Heltai-vígjáték. Az Édes teher című darabban a házaspár éppen válni készül, de rendhagyó módon: a férj előbb egy tisztességes új férjet keres nejének. Nehezített pályán dolgozik, hiszen az anyós, a pumpoló rokon, az egykori vetélytárs, a kártyás utódjelölt, a cserfes szolgáló, egy dizőz, egy zeneszerző és egy szövegíró is keresztezi az útját.

Heltai nem sokat teketóriázik, rögtön belevág a történet közepébe: Mari (Valler Gabriella), a szobalány éppen azt magyarázza az Amerikából hazatért Szerencs Gyuszinak (Urmai Gábor), hogy gazdái eladják az egész berendezést. Gyuszi rájön, hogy egykori vetélytársa otthonában jár, aki lecsapta a kezéről szerelmét. Nem tud azonban angolosan távozni, mert a betoppanó házigazda, Kékei Tamás (Mesterházy Gyula) felismeri és szívélyesen köszönti.


ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kartács Sándor (Heller Tamás), Babér Böske (Kondákor Zsófi) és Pákh Olivér (Bodor Géza), a fergeteges trió
(Fotó: Sáfár Tibor)

Tamás éppen válófélben van feleségétől, Lenkétől (Nyertes Zsuzsa), aki csak akkor hajlandó elválni, ha előbb megvan az új férjjelölt. A keresésbe az anyós (Géczy Dorottya) és a léhűtő rokon (Tóth Roland) is besegít. Az egyetlen potenciális jelölt a nagy kártyás Pakrácz Tóni (Éless Béla), Tamás barátja, de neki esze ágában sincs nősülni, csak tisztességtelen ajánlatot tesz Lenkének. Eközben betoppan egy fura trió: az író Kartács (Heller Tamás), a dizőz Babér Böske (Kondákor Zsófi) és a zeneszerző Pákh Olivér (Bodor Géza). A férjvadászat gyakorlatilag ettől kezdve kontrollálhatatlan, beindul a móka és garantált a szórakozás.

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

A zongoránál a zeneszerző-dalszövegíró: Zsolnai Péter
Csömör
(Fotó: Sáfár Tibor)

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Marcsa (Valler Gabriella) és az egykori kérő, Gyuszi (Urmai Gábor)
(Fotó: Sáfár Tibor)

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az anyós (Géczy Dorottya és a rokon (Tóth Roland) is beleszól a férjcserébe (Fotó: Sáfár Tibor) 

ÉLESS-SZÍN Heltai Jenő: Az édes teher Csömör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Böske (Kondákor Zsófi) bárkit szívesen megcsókol (Fotó: Sáfár Tibor) 

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

  Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

  Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

 • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

  Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

  További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.

 • Tanpálya, hogy terepen is jól menjen

  Tanpálya, hogy terepen is jól menjen

  Tereplovaglást szimuláló tanpályát adtak át múlt csütörtökön Rákoscsabán, a Monte Vigo Szabadidő Centrumban, ezzel is segítve, hogy a gyerekek megismerkedjenek a magyarokra oly jellemző lovas kultúrával.