2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XV.kerület

A lászlósok lettek a legjobbak

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny, állomások: polgári védelmi, tűzoltó, honvédelmi, közlekedésbiztonsági, egészségügyi, katasztrófavédelmi (Fotó: Keresztesi Balázs)

Összesen negyvenegy csapat, csaknem kétszáz diákja versenyzett
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Negyvenegy csapat versengett a legjobbnak járó kupáért a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ifjúsági versenyén. A középiskolások mezőnyében a kerületi László Gyula Gimnázium és Általános Iskola csapata nyert.

Az első helyezettek mérték össze tudásukat az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen a Városligetben. A főváros valamennyi kerületéből összesen negyvenegy csapat csaknem kétszáz diákja állt rajthoz. A legjobbnak járó serlegért általános és középiskolás diákok is versenghettek, akik hat állomáson mutathatták be rátermettségüket, ügyességüket. A feladatok között gyakorlati és elméleti feladványok is szerepeltek.


A versenyzőknek többek között puttonyfecskendővel kellett célba lőni, nyúlgátat építeni, illetve számot kellett adniuk a védőöltözetek felépítéséről, a veszélyesanyag-katalógus használatáról és lakosságvédelmi ismereteikről, az egészségügyi állomáson pedig be kellett mutatni a stabil oldalfekvés, az újraélesztés és a kötözés szakszerű módjait – adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szabadidős állomásokon a diákok megismerkedhettek a Katasztrófavédelmi Mobil Labor gépjárművével, a Szent Flórián tűzoltóhajóval, továbbá a büntetés-végrehajtás, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, az Országos Mentőszolgálat és a Fővárosi Vízművek installációival, de volt alpintechnikai állomás, továbbá bemutatkozott a Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség, valamint a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.