2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb XIV.kerület

A Paskálban vízi bár, a Szecskában új hőközpont lesz

A Paskál régi külső medencéje (foto:paskalstrand.hu)

A Paskál régi külső medencéje (foto:paskalstrand.hu)

Elkezdődött a strandszezon, és reméljük, hogy az időjárás is kegyes lesz a fürdőzőkhöz. Zuglóban két fürdő is megújult: a Paskál és a Széchenyi is hatalmas fejlesztések után nyitja meg kapuit.

Július közepén adják át a Paskál fürdőt, de a strandrész már május 28-tól várja az érdeklődőket.


A babák saját medencét kapnak

– A felújítással egy közel 1400 négyzetméter alapterületű új fürdőépület jött létre –mondta a hirado.hu-nak Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója, hozzátéve, az épületet egy nagyjából 900 négyzetméter területű pince, illetve tetőterasz egészíti ki.


A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, és gyógymedence is lesz

A fedett részen tanmedence, babamedence és gyógymedence épül

A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, gyógymedence, vízi bár és kinti-benti élménymedence is lesz. Az átalakítás a jelenlegi egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencék szétválasztását is jelenti. Ez utóbbi mint nyitott úszómedence a jövőben télen is üzemel. Épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális, geotermikus szauna is. A strand május 28-án nyit az átalakított medencékkel és a felújított öltözőkkel.

– A strandbelépő ára a fejlesztés mértékében változik majd, és az eddig csak szezonálisan nyitva tartó uszoda egész évben nyitva áll majd a látogatók előtt – közölte Czinege Szilvia.

Budapest, 2016. március 22. Látogatók a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda medencéjében 2016. március 21-én. Az ENSZ 1992-ben nyilvánította március 22-ét a víz világnapjává, amelynek célja a környezet és ezen belül a Föld vízkészletének védelme. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A “Szecska” az elmúlt években összesen több mint hárommilliárd forint értékű felújításon esett át
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Éjszaka alakítják át a gépházakat

A Széchenyi Gyógyfürdő, Európa egyik legnagyobb műemlék és gyógyfürdője az elmúlt években három, összesen több mint hárommilliárd forint értékű jelentősebb felújításon esett át. Mindhárom korábbi nagy felújítás a legsürgősebb, a vendégforgalom által közvetlenül érintett területekre korlátozódott, érintetlenül hagyva az esetenként 50-60 éves gépészeti rendszereket és vezetékeket.

– A fürdő működését biztosító gépészet felújítása azonban elodázhatatlan feladat lett – hívta fel a figyelmet Czinege Szilvia. A tavaly ősszel elindult beruházásban a gépházak, hőközpontok, gépészeti alapvezetékek és elektromos hálózatok felújítását, korszerűsítését, cseréjét is elvégezték. A felújítás során a szakemberek egyeztettek a Liget Projekt munkatársaival is a fürdő elfolyó vizeinek további hőhasznosításáról.

– Társaságunk kiemelt figyelmet fordít a fürdő folyamatos és zavartalan üzemének biztosítására úgy, hogy a munkák nagy része csak éjszaka, a fürdő nyitvatartási idején kívül végezhetők – szögezte le Czinege Szilvia és hozzátette, a Széchenyi Gyógyfürdő a felújítás teljes időtartama alatt változatlan jegyárakkal üzemel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.