2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XV.kerület

A pizza vékony, és pont

Saját maguk rakták a kemencét és titkos recept alapján készítik a pizzát a Kemencés Pizzériában, amely nemrég nyílt a Fő úton.

A családi vállalkozást egy mosolygós házaspár üzemelteti: Feri süti a pizzát és a kerületben egy robogón kiszállítja, Andi pedig felveszi a rendelést és tanulja férjétől a pizzakészítés csínját-bínját. Igaz, már ő sem kispályás.


A hangulatos helyiségbe éppen akkor érkeztünk, amikor a séf, Feri begyújtotta a kemencét.

pizza_kemence

Így készült a kemence

– A férjemmel ketten csináljuk, családi vállalkozásként, folyamatosan fotóztuk a pizzéria épülését. Minőségi ételeket szeretnénk a közönség elé tárni. Kézzel nyújtott és kelesztett, autentikus pizzákat készítünk – mesélte lapunknak Andi.

– Itt mindent a két kezünkkel csináltunk, a kemencét, a pultot és a pizzát is – vette át a szót Feri, miközben sebes mozdulatokkal gyúrni kezdte a tésztát és elmagyarázta, hogy a jó tészta egyik titka a 48 órás kelesztés. – A másik a tésztában rejlik, de azt nem árulom el – kacsintott jókedvűen. Arra a kérdésre, hogy milyen a jó pizzaalap, szintén határozott választ adott.

Kemencés pizza 15. ker ( Fotó: Sáfár Tibor)

Odabent 400 fok van
( Fotó: Sáfár Tibor)

– A pizza vékony, és pont. Természetesen kérésre a szélét szívesen megvastagítom – tette hozzá. Az ötlet egyébként Pécsen élő öccsétől származik, hiszen ott is működik egy sikeres pizzéria, de sem a kínálat, sem pedig az ízvilág nem ugyanaz. Az árak megfizethetők, például a 26 centis Margaritha nem kerül ezer forintba sem, a legdrágább, 45 centis Prosciuttoval pedig egy négytagú család garantáltan jóllakik alig 3500 forintból – és nem mellesleg nagyon finom.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.