EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb XV.kerület

A polgármester is tesztelte a játszóteret

Sashalom kiserdő játszótér Kovács Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kovács Péter a mászókán
(Fotó: Sáfár Tibor)

Kovács Péter polgármester, az ötletgazda Dobre Dániel képviselő és Csillik Kristóf, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet igazgatója is letesztelte a Sashalmi kiserdő mellett felújított játszótér mászókáit és csúszdáit. A beruházás ötmillió forintba került.

– Az új gyerekjátékok mellett a régieket megújítottuk és graffitivédelemmel is elláttuk – kalauzolta körbe a játszótéren kollégáinkat Csillik Kristóf, a kivitelező Kerületgazda Szolgáltató Szervezet igazgatója, aki megígérte, nemsokára mind az öt gyermekével teszteli a játszóteret, amelyet több korosztály is élvezhet egyszerre, hiszen a felnőtteknek is kialakítottak néhány piknikezőasztalt. Nemcsak a játszótérre, hanem az erdei fősétány mentén, a közeli HÉV-megálló mellett, valamint a Cziráki utcához közel eső kis tisztásokra is telepítettek padokat. A mászóvárak alját mulccsal, vagyis fenyőkéreggel szórták fel, ami ugyanolyan ütésvédő, mint a gumiszőnyeg, és felújították a még használható régi játékokat is, a mászóoszlopokat és a faragott krokodilt.


Sashalom kiserdő játszótér Kovács Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csillik Kristóf ötgyermekes apuka, ő aztán tudja, hogy kell csúszni!
(Fotó: Sáfár Tibor)

Az átadón megjelentek a környéken lakó nagyszülők is, akik bár örömmel vették szemügyre a Dobre Dániel képviselő ötlete nyomán megújult teret, megragadták az alkalmat, hogy a polgármesternek beszámoljanak aggodalmaikról is.

Sashalom kiserdő játszótér Kovács Péter polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Dobre Dániel „járta ki” a felújítást (Fotó: Sáfár Tibor)

– Sajnos valamelyik este a randalírozók és a kábítószeresek is felfedezték maguknak a helyet! A fiamnak kellett elzavarni őket! – panaszkodott az egyik idős, környéken lakó asszony, de Kovács Péter polgármester azonnal reagált: a jövőben megerősítik a rendőrségi járőröket errefelé és a biciklis rendőrök is rendszeresen bejárják majd a terepet, hogy a kisgyerekesek és a környéken élők is biztonságban érezzék magukat.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt a híres filmrendező

  Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

 • Húsban a jövő

  Húsban a jövő

  Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.