EUR: 345,83 Ft
CHF: 320,88 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Egyéb XVIII.kerület

Amerika a Vörösmartyban

Egész napos, az Egyesült Államokkal foglalkozó tematikus napot tartottak a múlt héten a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban, miután az intézmény megnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, Álmaidban Amerika visszainteget? című pályázatot. Egy napig minden Amerikáról szólt.

Komoly felkészülés előzte meg a Vörösmarty diákjainak Amerikáról szóló napját. Az összes államról tablót készítettek, feldíszítették az iskolát, és még a rockkávézóvá átalakult teremben is USA-zászlós szendvicseket és sütiket lehetett kapni.


– Ez egy igencsak figyelemre méltó iskola. Nagyon komolyan veszik az angol nyelv oktatását, teszik ezt magas szinten. Nagyon örülök, hogy ezzel a nappal kicsit közelebb kerülhet egymáshoz a két ország – mondta a Lokálnak David Van Cleve, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének politikai és gazdasági tanácsosa, akitől a diákok kötetlen beszélgetés keretében kérdezhettek, ő pedig készséggel válaszolt. – Rengeteg iskolában jártam már az országban, a vörösmartysok nyelvtudása igen meggyőző volt számomra. Az angol világnyelv, lássuk be, kapukat nyit meg az ismerete, az egyik kulcs a sikerhez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.