2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XVIII.kerület

Amerika a Vörösmartyban

Egész napos, az Egyesült Államokkal foglalkozó tematikus napot tartottak a múlt héten a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban, miután az intézmény megnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, Álmaidban Amerika visszainteget? című pályázatot. Egy napig minden Amerikáról szólt.

Komoly felkészülés előzte meg a Vörösmarty diákjainak Amerikáról szóló napját. Az összes államról tablót készítettek, feldíszítették az iskolát, és még a rockkávézóvá átalakult teremben is USA-zászlós szendvicseket és sütiket lehetett kapni.


– Ez egy igencsak figyelemre méltó iskola. Nagyon komolyan veszik az angol nyelv oktatását, teszik ezt magas szinten. Nagyon örülök, hogy ezzel a nappal kicsit közelebb kerülhet egymáshoz a két ország – mondta a Lokálnak David Van Cleve, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének politikai és gazdasági tanácsosa, akitől a diákok kötetlen beszélgetés keretében kérdezhettek, ő pedig készséggel válaszolt. – Rengeteg iskolában jártam már az országban, a vörösmartysok nyelvtudása igen meggyőző volt számomra. Az angol világnyelv, lássuk be, kapukat nyit meg az ismerete, az egyik kulcs a sikerhez.

Kapcsolódó Cikkek

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.