EUR: 326,43 Ft
CHF: 290,18 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Tech

Az energiahatékonyság az egyedüli út

Az energiaszolgáltatás stabilitása mellett napjainkban az energiatudatosság és a vállalatok energia-hatékony működése legalább ugyanannyira fontos szempont. Az MVM Partner Zrt. ezt ismerte fel, ennek az igénynek eleget téve pedig olyan szolgáltatásokat is kínál az energiafogyasztóknak, amelyekkel garantálják a vállalatok energia felhasználásának racionalizálását.

Az energiaellátás mellett több különböző szolgáltatást is kínál az MVM Partner Zrt. (MVM Partner) az energiafogyasztóinak abból a célból, hogy racionalizálhassák – adott esetben csökkenthessék – az energiafogyasztásukat. Ezek közül az egyik az Áramőr névre hallgató villamosenergia-audit, amely az ügyfelek körében kifejezetten népszerűnek számít. Ennek lényege, hogy a cég szakértői egy felülvizsgálat keretében mind a villamosenergia-felhasználással kapcsolatos számlákat és szerződéseket, mind pedig a fogyasztói berendezéseket leellenőrzik. A felmérés során megfogalmazott javaslatokkal javítható az energiafelhasználás hatékonysága, illetve az ehhez kapcsolódó költségek is csökkenthetők.


Mit kínál az MVM Partner?

• Áramőr – villamosenergia-audit
• Gázőr – földgáz audit
• Fényőr – világítástechnika állapotfelmérése
• Hőkamerás Diagnosztika
– energiaveszteségi pontok feltárása
• Energetikai Tanúsítás
– épületenergetikai besorolás
• Energetikai Felülvizsgálat – légkondicionáló
és hőtermelő berendezések felülvizsgálata
• HMKE Megvalósíthatósági Tanulmány
– napelemes rendszer telepítését megelőző
döntés-előkészítő dokumentum
• Napelemes Rendszer – kulcsrakész telepítés
háztartási méretű és kiserőmű kategóriákban
• Pályázati Tanácsadás
– pályázatfigyelés és pályázatírás

Az MVM Partner tevékenységi körének bővüléséhez illeszkedik egy másik szolgáltatás is, ez pedig a Gázőr termék. Ennek igénylésével a földgázfelhasználás racionalizálása történik meg hasonló módon, mint az Áramőr esetében. Ezeken túl, a Fényőr szolgáltatás keretében a világítástechnikai berendezések állapotfelmérése valósul meg, valamint ezek korszerűsítésére is – igény esetén – javaslat és ajánlat készül.

Az MVM Partner a nagyvállalatoknak is segítséget nyújt annak érdekében, hogy a cégek eleget tudjanak tenni a törvényi kötelezettségeiknek. Ehhez az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszer kiépítését vagy az Energetikai Audit, továbbá az Energetikai Felülvizsgálat elvégzését kínálja. A társaság termékpalettáját tovább erősíti a Hőkamerás Diagnosztika, amellyel termografikus elemzés készíthető az energiaveszteségi pontok feltárásának céljából. Szintén ide kapcsolódik az Energetikai Tanúsítás termék is, amely az épületek energetikai besorolását határozza meg. A társasházi épületek esetében is van lehetőség energetikai tanúsítást végezni, ilyen esetben egy egyedi ajánlat kerül kidolgozásra. Ezzel még nincs vége a szolgáltatások listájának, hiszen az MVM Partner a napelemes rendszerek kulcsrakész telepítését is elvégzi, ehhez az érdeklődőknek a Napelemes Rendszer terméket kell választaniuk.


A napelemes rendszer tervezését megelőzően egy HMKE Megvalósíthatósági Tanulmány elkészítését javasolja az MVM Partner, ami gyakorlatilag egy a napelemes rendszer telepítésére vonatkozó döntés-előkészítő dokumentum. Ha pedig valaki pályázati források lehívásában gondolkodik, akkor is érdemes az MVM Partnerhez fordulnia, hiszen a Pályázati Tanácsadás szolgáltatásuk éppen az energetikai vonatkozású pályázati források felkutatására jött létre. Ennek keretében nem csak pályázatfigyelés és pályázatírás zajlik, hanem mindehhez projektmenedzsment is társul. (x)

Kapcsolódó Cikkek