EUR: 345,77 Ft
CHF: 321,06 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Bajba jutott repülő landolt az M1-M7-es autópályán!

repülő Vincze Boskó Krisztián-pesten hallottam

fotó: Vincze Boskó Krisztián, Facebook

Őrület! Kisrepülő landolt az M1-M7 autópályan kifelé vezető, közös szakaszán hétfőn kora délután. A vélhetően bajba jutott Cessnát a külső sávban tette le a pilóta, a közösségi oldalakra feltett képek és videón tanúsága szerint ott haladt szabályosan, amíg kellőképpen lelassult, majd a leálló sávba manőverezett. Eközben szinte zavartalanul ment a forgalom az útszakaszon, bár az autósok igencsak meglepődtek a sztrádán guruló repülőgép látványán.

– Személyi sérülés nem történt, kollégáim kint vannak a helyszínen, egyelőre bővebb információval nem rendelkezünk – mondta a Lokál kérdésére az ORFK sajtóosztály illetékese.


A Blikk információ szerint egyébként a sztrádának ez a szakasza kényszerleszállásra engedélyezett hely.

A BRFK azt írta, hogy a repülőgép az M1-M7-es fővárosból kifelé vezető oldalán, a 10-es kilométernél szállt le. A forgalmat rendőrök irányítják – tették hozzá. Vályi Csongor, a budaörsi repülőtér vezetője az MTI-nek elmondta: a pilóta és utasa oktatórepülést hajtott végre, amelyre a budaörsi repülőtérről indultak. Az oktató a felszállás után úgy érezte, gyengül a hajtómű, ezért úgy döntött, kényszerleszállást hajt végre az autópályán. A művelet alatt nem sérült meg senki, az autópályán haladó autók és a repülőgép sem – közölte.

Tájékoztatása szerint a pilótáknak azt tanítják: ha a gép még repül, de már nem irányítható, azaz nincs vonóerő, akkor kényszerleszállást kell végrehajtani egy arra alkalmas területen – mondta. Ebben az esetben az autópálya volt a létező legjobb megoldás – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek