EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Extra

Benkő Péter túl élete tragédiáján újra boldog 31 évvel fiatalabb feleségével

Benkő Péter júniusban lesz 69 éves és talán még sosem tűnt ennyire kiegyensúlyozottnak. Az ismert színművész hosszú ideje boldog 31 évvel fiatalabb feleségével, akivel azt sem vetik el, hogy közös gyermekük szülessen.

– 69 éves leszek és őszintén mondom, sosem voltam még ilyen boldog. Egy tanyán élünk a feleségemmel és van tíz állatunk, úgy érzem, tökéletes életünk van – mondta a Lokálnak Benkő Péter.


benko_peter_09

A lovak szeretete hozta össze őket

– Harmincegy év van köztem és a feleségem között, de egyáltalán nem tűnik annyinak, sokszor el is felejtem. Különleges a kapcsolatunk, Klaudia nem szakmabeli és nem is rajongó. Remek kozmetikus és nem valami megmagyarázhatatlan pátosszal áll hozzám, hanem valódi társ. Az idő is minket igazolt. A lovak és az állatok szeretete összeköt minket, így az sem csoda, hogy lovas esküvőnk volt – tette hozzá a színész, akinek már van egy nagy fia, aki csak pár évvel fiatalabb Klaudiánál.

benko_peter_11

Klaudia büszke férjére és mai napig nagyon szerelmes

Így adódik a kérdés, hogy közös gyermeket szeretnének-e.


– Közös gyerek? Ha így lenne, amolyan nagypapa-édesapa leszek. A színészet azonban bizonytalan foglalkozás, nem ártana a családtervezéshez egy lottóötös sem – meséli nevetve.

– mondja nevetve.

– Már a megismerkedésünk után egy héttel leültünk átbeszélni a kapcsolatunkat. Péter kijelentette, hogy nem akar nősülni. Nekem sem jutott ilyesmi eszembe, rögtön elmondtam én is, hogy nemrég szakítottam, ezért semmiben sem akarok elmélyülni. Ehhez képest tíz éve együtt vagyunk, hat éve pedig összeházasodtunk – tette hozzá a mindig mosolygós Klaudia.

benko_peter_10

A színész tanyán él, kiveszi a részét a ház körüli munkákból

Benkő Péter életébe már nagyon kellett ez az igazi boldogság, hisz túl van már egy tragédián. Első felesége, Katalin légiutas-kísérő volt. Ferihegyen, a hírhedt berlini járaton vesztette életét. A Berlinből Budapestre érkező gép a sűrű köd miatt a földnek csapódott, a részletek a mai napig nem ismertek.

Névjegy

Kétszeres Jászai Mari-díjas színész, 19 játékfilmben, 44 tévéfilmben szerepelt. 1969 óta különböző szerepekben láthattuk a színpadon, 2013 óta a Turay Ida színház vendégművésze. Jelenleg a Szerb Kisebbségi Színház Jávor Pál utolsó mulatozása című darabbal járja az országot. Nemrég önéletrajzi könyve is megjelent Színház, lovak, szerelmek címmel. Édesapja az ismert színész, Benkő Gyula volt, az ő hangján szólalt meg a Szabó család Bandija.

Fotók: Friedbauer Tibor

benko_peter_04

Benkő Péter és felesége, Klaudia

Címkék

Kapcsolódó Cikkek