EUR: 326,31 Ft
CHF: 289,28 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XXII.kerület

Budafok-Tétény is részt vett a klímaváltozási programban

Lezárult az ország tíz megyéjében és a főváros XXII. és III. kerületében elindított program, amelynek célja az volt, hogy a helyi önkormányzatok és önkormányzati intézmények szakmai segítséget kapjanak a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodáshoz. A zárókonferenciát a budatétényi Park utcában létrehozott Herman Ottó Intézetben tartották.

Klíma Hermann22

Húszan a Budatétényben tartott zárókonferencián vehették át regionális klímareferensi tanúsítványukat

– Az elmúlt év őszén elindított program eredményeként több mint 300, főként önkormányzati vagy önkormányzati intézményi munkatárs vehetett részt olyan szakmai képzésen, amelynek eredményeként képesek lettek a klímaalkalmazkodást célzó európai uniós forrásokra jó fejlesztési terveket lefektetni, színvonalas pályázatokat írni és sikeres projekteket megvalósítani az adott település lakói javára – tudtuk meg a programot megvalósító DIPOL Csoport ügyvezetőjétől, Fegyveres-Fiskál Gábortól. A képzést sikerrel teljesítők közül 20 fő további szakmai képzést kapott az elmúlt hetekben,  ők a regionális klímareferensi tanúsítványaikat a keddi zárókonferencián vehették át.


A program keretében geográfusok, környezetmérnökök, ökológusok, térinformatikusok, közgazdászok, szociológusok, önkormányzati szakemberek, intézményvezetők, gazdasági szereplők és helyi véleményformálók közreműködésével többek között Nagykovácsiban készült el olyan szakmai dokumentum, amelynek célja, hogy módszertani útmutatóként szolgáljon a különböző méretű települések helyi szintű klímastratégiáinak megalkotásához. A programról bővebb felvilágosítás a www.klimatudatos.hu honlapon vagy a www.facebook.com/klimatudatos linken található.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.