EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Budán minden út a Budörsi úti csomóponton át vezet

Budaörsi úti csomópont

Információs tábla is segíti a közlekedést

Budaörsi úti

Táblán és a sávon is jelölik az útvonalat

Budaörsi úti M1, M7

A buszok is közvetlen kapcsolatot biztosítanak a dél- és észak-budai térségek között

Három hete üzemel már az új Budaörsi úti, kétszintű közúti csomópont, amelyet a 4-es metró beruházásához kapcsolódva építettek. Kíváncsiak voltunk mi is, hogyan működik a gyakorlatban, mennyire szolgálja az autósok és a közösségi közlekedést használók érdekeit.

Az építkezés 2014-ben kezdődött, 85 hétig tartott, a beruházás nettó 7,2 milliárd forintba került és naponta 120 ezer autóst érint. Buda minden részéről ezen keresztül vezet közvetlen út az M1-es és M7-es autópályára, innen juthatunk el legegyszerűbben Gazdagrétre, Őrmezőre, Budafokra és Budatéténybe, Érdre és a teljes dél-budai agglomerációba, illetve onnan be a városba.


A Lokál tesztüzemét autóval hajtottuk végre, de visszafelé a 4-es metrót és buszokat is kipróbáltuk, a P+R parkolóban hagyva a kocsit. A parkolóban egy középkorú férfit kérdeztünk a tapasztalatairól.

– Össze sem lehet hasonlítani a mostani közlekedési viszonyokat azzal, amilyen éveken keresztül volt. A parkolóban van elég hely, a metró gyors és kulturált, a buszjáratok is összehangoltak, végre mindenféle bonyolult átszállás nélkül át lehet jutni Budaörsről Budatéténybe vagy innen Kelenföldről az I. és II. kerületbe – mesélte Tamás, aki elárulta, ő egyébként kerékpárral jár dolgozni, ha csak teheti, de örül, hogy ez a közlekedési csomópont ilyen jól sikerült. A buszvégállomáson és az M4 Kelenföldi állomásán is elégedett tömegközlekedőkkel találkoztunk. Ami az autóval való tájékozódást illeti, női szemmel annyit tehetünk hozzá, nagy segítség, hogy az egyes útirányok nemcsak a magasba függesztett táblán olvashatók, hanem az aszfalton is feltüntetik, hogy melyik sáv hová vezet.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.