EUR: 326,19 Ft
CHF: 288,91 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb III.kerület

Ellenségei akadtak az óbudai virágoknak

levendula, lopás, Óbuda, Flórián tér

Fotó: Facebook

Úgy tűnik, hogy rossz helyre telepítették a Flórián tér közelében lévő levendulákat, a múlt hét csütörtök délután ugyanis ismeretlenek meglovasították a növényeket. A virágokat egészen pontosan a villamospálya mellé, a közeli gyalogátkelőhöz telepítették, innen csenték el őket. Az esetről egy szemfüles járókelő fényképet is készített és meg is osztotta az egyik közösségi oldalon. Az eset kapcsán megkerestük az önkormányzatot, hogy mekkora kár keletkezett a lopás következtében. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kérdéses terület a BKK illetékességi körébe tartozik, nem pedig a III. kerületébe, így ők hivatalosan nem is értesültek a bűncselekményről. Megkerestük a rendőrséget is, arra voltunk kíváncsiak, hogy érkezett-e bejelentés az ügyben. Úgy reagáltak, hogy ilyen tartalmú jelzést nem kaptak, az illetékes Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága nem tud az esetről. Pedig a szóban forgó két illető áldásos ténykedésének a fotó tanúsága szerint több szemtanúja is volt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.