2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XXI.kerület

Ez mind a gyerekek műve

Közel hétszáz alkotás érkezett a csepeli Nagy Imre ÁMK és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola idén 15. alkalommal meghirdetett regionális képző- és iparművészeti pályázatára. Körömi Gábor intézményvezető-helyettes szerint az alkotás örömén túl az is nagy élmény a gyerekeknek, hogy kiállítva látják műveiket és dicséretet kapnak.

Nagy hagyománya van a csepeli diákok körében a művészeti alkotásnak. Rendszeresek a pályázatok, versenyek, amelyeken vesztesek nincsenek, csak ügyes, dicséretet érdemlő gyerekek.


– A legnagyobb programunk a Csepel-sziget Ifjú Tehetségei, ezt tizenöt éve rendezzük meg folyamatosan. Elsősorban a Csepel-szigeten és környékén hirdetjük meg, hiszen ez egy regionális verseny – magyarázta Körömi Gábor. – A pályázatnak mindig van egy szabadon választott kategóriája, erre bármit be lehet küldeni, és minden évben van egy kötött témánk is. Ez idén a „véletlen” volt, hiszen számtalan olyan helyzet, esemény, történés van az életünkben, melyet nem vártunk, nem várunk, és létrejötte, lefolyása megjósolhatatlan vagy szabálytalan. Valós világunkban is léteznek véletlenek, de képzeletbeli és virtuális környezetünkben is jelen lehetnek. Korábban volt témánk  a szék, a kerékpár, a nézőpontok, tárgyak és történetek. Mindig igyekszünk olyat kitalálni, ami lázba hozza a tanárokat és a diákokat is.

IMG_2024

Minden diák kap oklevelet, vagy ajándékot

IMG_2019

Hihetetlenül kreatív alkotások születnek

A gyerekek alsó, felső tagozatos és középiskolás szinten mérettetnek meg, szakmai zsűri bírálja el az alkotásokat a tavasz folyamán.


– Nincsenek első, második helyezések, korcsoportonként választja ki a zsűri a legjobbakat, akár 20 alkotást is. Mindig vannak különdíjasok is, három nagy kategória van: a fődíjasoké, az ő munkájuk bekerül a katalógusba is, a különdíjasok ajándékot  kapnak, a többiek pedig emléklapot.

Mindenféle képzőművészeti technikával lehet jelentkezni, grafika, tűzzománc, kerámia, festés, fotó.

– Idén 24 intézmény jelentkezett a pályázatra, egyéni és csoportos alkotásokkal, volt olyan gyermek, aki több művet is beküldött és díjat is kiérdemelt. Az ÁMK-ban folyamatosan vannak kiállítások , a gyerekek nagyon büszkék, hogy műveik díszítik a falakat – mesélte a helyettes vezető, aki azt is kiemelte, a fiatal alkotók nagyon tudnak örülni az elismerésnek. Van, aki nem jó matematikából, de itt megdicsérik a rajzát és az elismerés mindig jól jön egy gyereknek.

IMG_2322

Az is nagy öröm a diákoknak, hogy kiállítva láthatják alkotásaikat

Kapcsolódó Cikkek

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.