2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Program

Félezerszer ünnepelhetjük a magyar gasztronómiát idén

Minden hétvégére jut ínyenc fesztivál az idén. A bajai halászlé, az alföldi gulyás vagy a gyulai kolbász mellett magyar hamburgert is kóstolhatunk.

Idén már 5 Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhetünk, hazánkban rendezik az egyik legnívósabb szakácsverseny, a Bocuse d’Or európai döntőjét, de aki cronoutra, vagy egg waffle-re vágyik, annak sem kell csalódnia. 2016-ot éppen ezért a Gasztroélmények Évének nyilvánították, aminek keretében még szorosabb egységbe fogják Magyarország gasztronómiai életét.


Mivel az országnak soha nem kellett a szomszédba mennie ötletekért a gasztronómiai programok terén, idén már csaknem félezer étkezéssel, főzéssel, jó ízű mulatozással kapcsolatos esemény várja a látogatókat. A Gasztroélmények Éve egyik leglátványosabb újítása az volt, hogy létrejött a hiánypótló gasztroelmeny.hu weboldal, ahol egy helyen lehet válogatni a különböző ételekkel kapcsolatos események között.

888.hu_lokal.hu_01_1-2mb

Rengeteg érdekes fesztivál, ünnepség, piknik közül szemzgethetünk. Helyet kapnak a termelői piacok, mint például a szolnoki Helyi Termékek Vására, a nemzetközi jelentőségű vendéglátóipari események, mint a SIRHA Budapest kiállítás, de jeles ünnepeinkről is terített asztal mellett emlékezhetünk meg, például a noszvaji pünkösdölésen.


Ha csak azt nézzük meg, milyen kategóriákban rendeznek idén gasztroprogramokat, már ezek sokszínűsége is önmagáért beszél: lesznek vega és vegán, disznótoros, egészségtudatos, édességközpontú vagy éppen halas és vadas programok is.

Mivel egymást érik a sör-, bor-, és pálinkafesztiválok is, érdemes „ottalvós” programban gondolkodni – így ha autóval érkezünk, a sofőrök sem maradnak ki a jóból. Az oldalon a szállásválasztáshoz is bőven kapunk tippeket. Az összegyűjtött lehetőségek jelentős része persze önmagában is érdekes. Rengeteg olyan szállodát, panziót, vendégházat is találhatunk, amelyek eleve beépítették a szolgáltatásba például a kemencés sütögetést, a borospince-látogatást, vagy a helyben készült finomságok megkóstolását.

Persze a gasztronómia a saját konyhánkban kezdődik! Azoknak, akik saját kezükbe szeretnék venni az irányítást, Bezselics Ildikó gasztroblogger ad tanácsokat. Ha szabadon és a rengeteg eseménytől függetlenül is szeretnénk ízutazást tenni az országban, akkor is érdemes az oldalra látogatni egy kis ihletért.

888.hu_lokal.hu_02_1-2mb

Kapcsolódó Cikkek