2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Belföld

Fidesz: a Jobbik megtéveszti az embereket

A Jobbik az emberek képébe hazudik és megtéveszti őket, az a Jobbik próbál igazságot osztani korrupciós ügyekben, aki maga is ilyenekbe keveredik – közölte a Fidesz-frakció Vona Gábor Jobbik-elnök szombati beszédére reagálva.

Vona Gábor a párt majálisán többek között a Fideszt, a miniszterelnököt és a jegybankelnököt is bírálta. Kifogásolta egyebek között, hogy a Fidesz politikusai nem nyilatkoztak arról, hogy nincs offshore érdekeltségük, nem vettek ki pénzt bedőlés előtt a Quaestorból, és nem hozták nyilvánosságra a velük egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatait. Kritikával illette Orbán Viktor tanácsadóit is, úgy fogalmazott: “nem az a baj, hogy van egy miniszterelnökünk, aki nem tud mit kezdeni a korrupcióval, hanem az a baj, hogy van egy miniszterelnökünk, aki maga a korrupció”.


A Fidesz-frakció az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, hogy maguk a Jobbik politikusai sorra buktak le, hogy ők maguk hordják szét a közpénzt. Az általuk vezetett önkormányzatokban nincsen valódi eredmény, csak a pénzre hajtanak. Ózdi polgármesterük gátlástalanul a saját önkormányzatától vett fel pénzeket és sportautójával irritálta a nincstelen embereket. Tapolcai polgármesterük a végzettségéről hazudott – olvasható a közleményben.

Arról nem is beszélve, hogy a mai napig várjuk Vona Gábor válaszát, hogy milyen idegen hatalmaknak adta el a Jobbikot és mennyi pénzért – írta a Fidesz-frakció.

Kapcsolódó Cikkek