EUR: 344,45 Ft
CHF: 320,02 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb IV.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület

Figyelem! Júniustól változnak a buszjáratok!

107E_busz_Budapesten

A 107-es megszűnik

Átszervezi a 4-es metróhoz kapcsolódó buszjáratokat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A változások június 4-én, szombaton lépnek életbe –adta hírül a BKK.

A 8-as autóbusz helyett az új, hosszabb útvonalú 8E járat közlekedik Kelenföld vasútállomás és Újpalota, Nyírpalota út között. Az utasokat csuklós járművek szállítják. A járat a Blaha Lujza tér és Újpalota között gyorsjáratként közlekedik. Az autóbuszok megállnak a Március 15. téren, majd innen a Blaha Lujza térig minden megállóban, tovább Újpalotáig pedig a 107-es autóbusz megállási rendje szerint (a Tisza István tér és az Apolló utca érintésével).


A 107-es autóbusz megszűnik, a 7-es autóbuszok viszont sűrűbben közlekednek. Az új, hosszabb útvonalú 108E járat a Gazdagréti tér és Újpalota, Nyírpalota út között − a 8E járathoz hasonlóan − Budán alapjáratként, Pesten a Blaha Lujza tér és Újpalota között gyorsjáratként közlekedik. Mindkét irányban betér Kelenföld vasútállomáshoz.

A 133-as járat a továbbiakban 133E jelzést kap. Az új 133E buszok a 133-as járathoz képest más megállóhelyeken állnak meg: a budai szakaszon a maihoz képest megállnak a Háros utca, Savoyai Jenő tér és Építész utca megállóhelyeken, a pesti szakaszon pedig a Március 15. tér, az Uránia és a Miskolci utca/Csömöri út megállóhelyen, nem állnak meg viszont az Apolló utcánál.


A 233-as járat a jövőben nem közlekedik, szerepét a Rózsakerti lakótelep és Baross Gábor-telep térségében a 101B és a 101E, a Nagytétényi út–Budafoki út térségében a 33-as és a 133E busz, illetve a 114-es járatcsalád veszi át.
A 178-as továbbra is változatlan útvonalon megy, de megáll a Március 15. téren is. A 110-es és a 112-es autóbusz hétköznap késő este, szombaton kora reggel és késő este, illetve vasárnap egész nap csak a Thomán István utca és a Keleti pályaudvar között közlekedik.

A részletes menetrendeket a BKK a honlapján teszi közzé.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.