EUR: 345,76 Ft
CHF: 320,82 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Külföld

Halálos ítéletidő Németországban

Súlyos viharok és áradások miatt legkevesebb hárman vesztették életüket és többen megsérültek hétfőre virradó éjszaka Dél-Németországban.

A baden-württembergi Schwäbisch Gmünd településen meghalt egy tűzoltó, amikor meg akart menteni egy embert, akinek később már csak a holttestét tudták kimenteni. A német rendőrség arról számolt be, hogy Weissbach im Hohelohekreis településen egy 60 éves férfi holttestére bukkantak egy elárasztott mélygarázsban.


A német meteorológiai szolgálat hétfőn kora hajnalban arról számolt be, hogy a déli tartományokban helyenként 1-2 óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor hetek alatt. A bajorországi Hohenthann bei Landshut településen egy óra alatt négyzetméterenként 67 liter víz zúdult le.

Az óriási vízmennyiség különösen Baden-Württemberg tartományt érintette. Annak északi részén fekvő Braunsbach településen a heves esőzések miatt egy folyó kilépett a medréből és elárasztotta a 900 fős falut. Az áradás miatt több ház beomlott, és a sártenger autókat sodort magával. A helyszínen 150 embert – tűzoltót, a vöröskereszt munkatársait és technikai segítőket – vetettek be a mentési munkálatokra.

Az ugyancsak baden-württembergi Biberach környékét is súlyosan érintette az árvíz. A helyi rendőrség szerint a térségben kisebb földcsuszamlás történt, amely fákat sodort magával.

Ulmban több utca járhatatlanná vált, az iskolák és az óvodák hétfőn zárva tartanak. Stefan Neumann polgármester egyenesen “természeti katasztrófáról” beszélt.

A német meteorológiai szolgálat a hétfő reggeli órákra is heves esőzéseket jelzett előre elsősorban Stuttgart, Karlsruhe, Freiburg és Tübingen környékén.

Kapcsolódó Cikkek