2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb XVI.kerület

Hurrá, csökken a repülőzaj!

Sza

Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőnk és Kovács Péter polgármester megmutatta, merre csökken a repülők zaja

Végre csökken a repülőzaj a kerületben! Ezt az örömhírt Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőnk és Kovács Péter polgármester sajtótájékoztatón jelentette be.
Szatmáry Kristóf kitartó munkájának köszönhetően május 26-tól drasztikusan, pontosan 61 százalékkal csökken a XVI. kerület fölött, illetőleg mellette átrepülő és a kerületben élőket zavaró repülőgépek száma. A képviselőnek és Kovács Péter polgármesternek többéves tárgyalást követően emellett sikerült elérniük azt is, hogy a lakosságot leginkább zavaró reggeli időszakban a XVI. kerület felett vagy mellett felszálló repülőgépek száma is csökkenjen.

Az utolsó tárgyalási forduló során a Hungarocontrol vállalta, hogy május 26-tól a Liszt Ferenc repülőtérről reggel 5 és 8 óra között a repülők elsődlegesen a városból kifelé fognak felszállni, így nem zavarják a kerületiek reggeli nyugalmát. Természetesen ez a felszállási útvonal csak abban az esetben használható, amennyiben a légköri viszonyok ezt megengedik. Megállapodás született arról is, hogy a felek a nyári repülőgép-forgalom adatainak ismeretében a további zajszennyezés csökkentése érdekében ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.


Kovács Péter elmondta, ez az elmúlt tíz év legpozitívabb változása a repülőgépek zajszennyezésének ügyében, ami nem valósulhatott volna meg Szatmáry Kristóf határozott fellépése nélkül. Országgyűlési képviselőnk arra kéri a kerületben élőket, hogy a napokban figyeljék a felszálló repülőgépek mozgásának irányát és hasonlítsák ezt össze a május 26-a utáni forgalommal.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.