2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb IV.kerület

Itt a sérült vadállatok biztonságra lelnek

kisroka 2

A szervezet munkatársai az elmúlt hónapokban 50 vadon élő állatot mentettek meg

A sebesült nagyvadakat is be tudják majd fogadni a Vadmentő Állomáson, amelyet a Rex Alapítvány épít a Farkaserdő mellett a Rex Állatszigeten. Az állomás különlegessége, hogy egy része nyitott lesz a látogatók számára is.

A Vadmentő Állomás felépítésére azért van szükség, mert a vadon élő állatok élőhelye egyre inkább beszűkül, és a vadak gyakran beszorulnak a városok peremkerületeibe. Kénytelenek és valamennyire meg is tanulnak alkalmazkodni az emberi jelenléthez. Az „együttélés” azonban nemritkán az állatok sérülésével vagy elhullásával végződik, miközben az embert is veszélybe sodorja.


őzike

A vadudvarban az árva őzike is otthonra talál

A Rex Alapítvány 24 éves története során elismert szaktekintély lett a sebesült és magára hagyott háziállatok mentésében. A lakosság sokszor akkor is hozzájuk fordul segítségért, ha hasonló helyzetben lévő vadállatot talál. Az állatszigeten ezért az elmúlt években gyakran látott vendég volt a vörös róka, a nyest, az őz vagy akár a védett énekes- és ragadozó madarak. A szervezet munkatársai – állatorvosok és gondozók – csak az elmúlt hónapokban 50 vadon élő állatot mentettek meg.

A megfelelő infrastruktúra eddig hiányzott a teljes körű vadmentéshez. A bajba jutott állatok ugyanis nem engedhetők vissza azonnal az erdőbe, és még az is előfordul, hogy a trauma után soha nem tudnak visszailleszkedni természetes környezetükbe. A Vadmentő Állomáson a vadak átmeneti, szükség esetén örökös elhelyezésére is lesz lehetőség, egy kisebb vadudvar kialakításával.


A mentőállomás egy része a látogatók számára is nyitott lesz, vagyis az állatsziget vendégei nemcsak a háziállatokkal és az örökbe fogadható társállatokkal ismerkedhetnek meg, hanem hazánk vadállományával is. A Vadmentő Állomás a Rex Alapítvány nagy múltú gyermek- és felnőttoktatási programjába is beépül. Az alapítvány minden támogatásnak örül a mentőállomás felszereléséhez. A segíteni vágyók részletes információt a rex.hu oldalon találnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.