EUR: 344,41 Ft
CHF: 320,74 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XV.kerület

Jocó bácsi elvitte az osztályt kirándulni és könyvet írt

balatonijozsef_jocobacsivilaga_elejeEmlékeznek Jocó bácsira, a Kontyfa Iskola történelemtanárára? Az újpalotai pedagógus, Balatoni József azzal vált ismertté, hogy jelentkezett az 1 perc és nyersz című műsorba.

A nyereményt ballagó osztálya búcsúkirándulására szánta, ami ugyan nem jött össze, viszont több felajánlást is kapott: egy balatonlellei apartman tulajdonosa ötnapos szállást ajándékozott az osztálynak, mások vitorlázást és lovardalátogatást is felajánlottak.


A 8. b azóta elindult Balatonlellére. Kalandjaikat Jocó bácsi a Facebookon közvetítette, a tőle megszokott humorral. „Aki látott egy órája a városban nagy bőröndöket húzó csapatot és egy idegesen hisztiző tanárt, azok voltunk mi!” – írta az indulás napján.

„A mai napon Veszprémbe megyünk, majd a szülőfalumba, Papkeszire. Persze ez sem múlik el vicces szituációk nélkül. Mert a vidék az vidék.


– Jocó bácsi, és ott rendes ruhába lesznek az emberek vagy ilyen falusiasba?
– Persze, ott mindenki gumicsizmában és rakott szoknyában jár. Én is szóltam anyának, hogy a gúnyámat és a karimás kalapomat készítse ki!” – számolt be a kalandokról.

A 8.b. vízre szállt (fotó: Jocó bácsi világa)

A 8. b vízre szállt (fotó: Jocó bácsi világa)

A balatoni hajózást is „összehozta” Jocó bácsi a 8. b-nek.

Az osztály

Az osztály (fotó: Jocó bácsi világa)

– Szőke Kapitány és a Piccadilly jóvoltából részt vehettünk egy élménydús balatoni vitorlázáson, három csoportban. Volt napfény, víz és rengeteg infó –mesélte Balatoni József, akinek a  Facebookon közel kilencezer követője van, de érdekes és humoros szemléletmódját, az élethez és a tanításhoz való viszonyát könyvben is elolvashatjuk.

– Az ország Jocó bácsijaként, az ország legnépszerűbb töritanáraként emlegetnek. Ettől függetlenül ugyanaz vagyok, aki voltam: leginkább egy egyszerű vidéki parasztgyerekként szoktam magamat aposztrofálni. Szeretném bemutatni, hogyan élem meg az iskolai sztorikat, a gyerekekkel való napi munkát és a közös pillanatokat, a tanár létet. És ezt mind le is írtam a könyvben – foglalta össze a Jocó bácsi világa című könyv születésének történetét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.