2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Extra

Johnny Depp-et végleg tönkreteszi ez a botrány!

A lehető legrosszabb pillanatban adta be a válási papírokat Amber Heard a férje, Johnny Depp ellen. A napokban mutatják be ugyanis az Alice Tükörországban című filmjét a színésznek, aminek a botrány hatására jelentősen csökkenthetnek a bevételei, így sokakban felmerült, hogy a 30 éves színésznő kicsinyes bosszút forralt Depp ellen, akinek egy újabb bukás véglegesen derékba törné a karrierjét.

Amber-t utálta a család


Los Angeles, CA - Vanessa Paradis takes the kids on vacation - and maybe Lily's boyfriend? Vanessa is seen departing the airport with her two kids Lily and John (who's dad is none other than Johnny Depp) but there was a third mystery teen that was with the bunch as they made their way through the airport. March 21, 2016, Image: 278955032, License: Rights-managed, Restrictions: NO Brazil, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI

Vanessa Paradis és a gyerekek: Lily-Rose, Jack

A legfrissebb információk szerint a két sztár házasságának az elhidegülés mellett Depp családja tett be. A tmz.com informátora szerint Johnny két tinédzsergyermeke Lily-Rose és Jack (nekik a francia színésznő Vanessa Paradis modell-színésznő az édesanyjuk, akivel Depp 14 évig élt együtt) rühellték új mostohájukat. A beszédes barát szerint semmibe vették a színésznőt, meg se próbáltak jól kijönni vele. Az amúgy is rendkívül feszült helyzetre a pontot Johnny édesanyja, Betty Sue Palmer tette fel, aki szintén nem szívlelte Amber-t, mert szerinte csak a fia hírneve kellett neki, hogy általa a saját karrierjét építse.

Heard sokat profitált a kapcsolatból


A felvetés valóban elgondolkodtató, hiszen kapcsolatuk előtt kisebb, inkább a “dekoratív kiegészítőt” megtestesítő szerepeket kapott Amber Hollywoodban. Amióta viszont együtt van Depp-el, azóta egyre-másra kapja független filmek főszerepeit ( London Fields) fajsúlyos drámák karakterszerepeit (  A dán lány) illetve hollywoodi gigaprodukciók fontos szerepét. ( Az igazság ligája és az Aquaman című filmekben az intrikus Mera szerepében láthatjuk 2017-2018 között összesen 3 filmben) Addig Depp csupán a régi sikeriből tudja magát fenntartani: a most bemutatásra kerülő Alice Tükörországban után a A Karib-tenger kalózai ötödik részében láthatjuk legközelebb, melyben újra Jack Sparrow kapitányként dülöngélhet a nagyvásznon.

Johnny Depp is Hatter in Disney's ALICE THROUGH THE LOOKING GLASS, an all new adventure featuring the characters from Lewis Carroll's beloved stories., Image: 286822827, License: Rights-managed, Restrictions: For Editorial Use -, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Hollywood Archive

A másik nagy probléma, hogy a People magazin, meg nem erősített információi szerint nem kötött házassági szerződést Depp, így a 400 millió dollárosra (celebritynetworth.com információja) becsült vagyonának a fele Amber zsebébe kerülhet.

Elkerülhetetlen Depp bukása?

, Santa Barbara , CA - 02/04/16 - 2016 Santa Barbara International Film Festival - Maltin Modern Master -PICTURED: Johnny Depp -, Image: 273161703, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Startraks

A filmkritikusok egyöntetű véleménye szerint az 53 éves Depp 2007-ben szerepelt utoljára értékelhető filmben, régi barátja Tim Burton Sweeney Todd című horrormusicaljében. Azóta Depp két filmet kivéve ( a Vadregény című musical, amiben nettó 5 percet szerepelt illetve a Fekete mise című gengszterfilm, de ott annyi smink volt rajta, hogy sokan nem is tudták, hogy ő szerepel a filmben) bukást-bukásra halmozott a hajdan tuti befektetésnek minősülő Depp. Az Alice folytatására 170 milliót költött rá a Disney, ha ehhez hozzávesszük a markertingköltségeket, illetve a moziknak járó bevételhányadot ( általában a költségvetés két és fél szerese után lehet sikerről beszélni) akkor gyors fejszámolás után legalább 425 millió dollárt kell keresnie a filmnek ahhoz, hogy profitárbilis legyen. Erre elvileg minden esélye megvan a gyerekfilmnek ( 60 milliós nyitóhétvégét jósolnak neki a szakemberek) hiszen az első része is – dacára a negatív kritikáknak – több mint 1 milliárd dollárt termelt világszerte, de Amber válási keresete még  keresztbe tehet a filmnek és Depp karrierjének is.

 

Johnny Depp bukásai

FilmKöltségvetésBevétel USABevétel GlobálisanEnnyi kellett volna a sikerhezA bukás mértékeÉv
Rumnapló45 millió dollár13,1 millió dollár23,9 millió dollárkb. 120 millió dollárkb. 95 millió dollár2011
Éjsötét árnyék150 millió dollár79,7 millió dollár245,5 millió dollárkb. 375 millió dollárkb. 130 millió dollár2012
A magányos lovas215 millió dollár89,3 millió dollár260,5 millió dollárkb. 540 millió dollárkb. 280 millió dollár2013
Transzcendens100 millió dollár23 millió dollár103 millió dollárkb. 250 millió dollárkb. 147 millió dollár2014
Mordecai60 millió dollár7,6 millió dollár47,2 millió dollárkb. 150 millió dollárkb. 102 millió dollár2015

Kapcsolódó Cikkek