EUR: 326,47 Ft
CHF: 290,13 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XXI.kerület

Kajakpálya épülhet

A tervek szerint még idén elkészül a budapesti szlalom kajak-kenu pálya beruházási terve, amely vagy Csepelen vagy észak-Budán épül fel. A létesítményre azért van szükség, mert pálya hiányában a magyarok nem tudtak eredményesen szerepelni az olimpián ebben a sportágban.

Az elfogadott kormányhatározat szerint a pálya létesítésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánynak szeptember 30-ig kell elkészülnie, valamint felkérték a kormánybiztost, hogy a tanulmány alapján december 31-ig legyen meg a beruházási terv is. Ha a műszaki tervek még idén elkészülnek, jövő év végére akár már maga a pálya is megnyithatja kapuit. Az elképzelés szerint fontos, hogy olyan létesítmény épüljön, amely különböző kiszolgáló blokkokkal bővíthető arra az esetre, ha a főváros olimpiát rendezhet.

kayak-795935_1920

fotó:pixabay


 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.