2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Egyéb XXI.kerület

Kajakpálya épülhet

A tervek szerint még idén elkészül a budapesti szlalom kajak-kenu pálya beruházási terve, amely vagy Csepelen vagy észak-Budán épül fel. A létesítményre azért van szükség, mert pálya hiányában a magyarok nem tudtak eredményesen szerepelni az olimpián ebben a sportágban.

Az elfogadott kormányhatározat szerint a pálya létesítésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánynak szeptember 30-ig kell elkészülnie, valamint felkérték a kormánybiztost, hogy a tanulmány alapján december 31-ig legyen meg a beruházási terv is. Ha a műszaki tervek még idén elkészülnek, jövő év végére akár már maga a pálya is megnyithatja kapuit. Az elképzelés szerint fontos, hogy olyan létesítmény épüljön, amely különböző kiszolgáló blokkokkal bővíthető arra az esetre, ha a főváros olimpiát rendezhet.

kayak-795935_1920

fotó:pixabay


 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.