EUR: 344,71 Ft
CHF: 319,59 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Program

Kápolnát épít Kápolnán Kiss Norbi és Bunyós Pityu!

Igazi fesztivál hangulat és számos meglepetés várja azokat, akik június 18.-án szombaton eljönnek a heves-megyei Kápolna községbe, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a Macskaárvaház Alapítvány új menhelyének, vadvédelmi központjának és állatterápiás helyiségének létrejöttét.

Macskaárvaház, önkéntes nap, 2016.06.18

A különleges önkéntes napra az alapítvány és a falu vezetői mindenkit várnak, aki munkájával, szaktudásával vagy adományával hozzájárulna ahhoz, hogy a romos állapotban lévő egykori foci öltöző még idén elnyerhesse új funkcióját. Az önkéntes napon természetesen részt vesznek az alapítvány kuratóriumi tagjai, köztük Kiss Norbert kétszeres Európa bajnok, sokszoros magyar bajnok autóversenyző, akivel a nap folyamán autózhatnak is egyet az önkéntes munka közbeni pihenés idején az érdeklődők. Szintén jelen lesz a magyar box legenda, a sokszoros magyar bajnok nehézsúlyú ökölvívó Szikora István, művésznevén Bunyós Pityu, aki öt évvel ezelőtti megalakulása óta folyamatosan segíti az állatvédő civil szervezetet. Az állatmenhellyé alakuló foci öltöző melletti füves területen az Eger SE az egykori legendás labdarúgója Kiss Tibor tart majd labdarúgó edzést gyerekeknek.

Ezen a különleges hétvégén bemutatkozik Kápolnán Heves megye egy másik kistelepülése, Boldog község, ahol egy különleges manufaktúrában készülnek a világhírű Matwerks szőnyegek amelyek nem csak széria és veterán autók minőségét emelik, de Közel-keleti sejkek és hercegek is gyakran rendelnek termékeikből. A szőnyeggyár tulajdonosai is már régóta az alapítvány támogatói közé tartoznak. Mivel a Macskaárvaház Alapítvány több szálon is kötődik a magyar autósport és autóipar kiválóságaihoz  természetesen ezúttal is különleges, négy, három és két kerekű járművek színesítik az önkéntes munkanapot. Látható lesz az egri Jász-Plasztik KIA szalon jóvoltából a koreai márka több különleges modellje, de számos veterán jármű is megcsodálható majd a faluban. Elhozza továbbá büszke tulajdonosa a Ford F150 ritkaságnak számító Harley Davidson Edition modelljét, megcsodálható majd az új Honda Africa Twin, a Vespa, a Piaggio és a Moto Guzzi újdonságai valamint egy olasz hangulatot idéző Ape fagyis kocsi amely az önkéntes munkában részt vevőket segíti majd egy kis hűsítő fagylalttal. Kipróbálhatók lesznek továbbá a világ élvonalát képviselő Futurer elektromos rollerek, amelyek többek között Kiss Norbertet segítik Európa bajnoki futamai során a boxutcában való közlekedésben.


 

A Macskaárvaház kápolnai önkéntes hétvégéjén jelezték részvételüket a Magyar Opel Tulajdonosok Egyesületének vezetői és tagjai, akik már eddig is adományokkal segítették az alapítvány állatmentő, gyógyító munkáját. Az önkéntes munkával töltött napot a Zságbamacska együttes ingyenes koncertje zárja, a kitűnő, már harmadik lemezükre készülő magyar zenekar tagjai azonban nem csak koncertezni jönnek hanem a nap folyamán a menhely építéséből is kiveszik részüket. A kápolnai Macskaárvaház építésének fő támogatója a minőségi nyílászáróiról világhírű füzesabonyi Fenstherm ablakgyár, amely társadalmi felelősségvállalási programjának részeként jelentős segítséget nyújt az épület környezettudatos felújításában és nyílászáró cseréjében és a cég szakembereinek tanácsai alapján lesz lehetőség arra, hogy energia hatékonyan alacsony rezsiköltségek és környezetterhelés mellett üzemeltesse majd a civil szervezet. A Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumának döntése értelmében és a kápolnai önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a civil szervezet az épület üzemeltetése során igyekszik lehetőség szerint kizárólag kápolnai munkaerőt és szolgáltatásokat igénybe venni, hiszen a különleges szépségű és kulturális tradíciókkal rendelkező falu szeretettel, segítőkészen fogadta az állatvédőket, akik szeretnék ha a Macskaárvaház idetelepülése és a macskaterápia meghonosítása révén egy különleges, szimpatikus és vonzó attrakcióval gazdagodna a település.

A Macskaárvaház Alapítvány távlati tervei között szerepel a megépülő kápolnai menhelye mellett egy különleges, Szent Gertrúdnak, a macskák i. sz. VII. században élt védőszentjének szentelt kápolnát építsenek ahol a menhely látogatói és szimpatizánsai az árva állatok társaságában imádkozhassanak vagy csak elmélkedhessenek majd a gyönyörű Tarna parti kistelepülés nyugalmában.

Kapcsolódó Cikkek