EUR: 345,88 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb IX.kerület XX.kerület

Kezdődik a buli!

Elrajtolt a fesztiválszezon a Duna-parton. A Soroksári út és a Könyves Kálmán körút sarkán lévő, idén ötéves Budapest Parkban már májusban olyan nevek lépnek fel, mint a Punnany Massif, a Ladánybene 27, a Halott Pénz, a Belga és Sub Bass Monster. Ráadásul a labdarúgó-válogatott is innen indul a franciaországi Európa-bajnokságra.

Budapest park bejárás  (Fotó: Máté Krisztián)

Extra program: negyedóra alatt kell teljesíteni a szabadulószobák rejtvényeit (Fotó: Máté Krisztián)

Április 28-án Szabó Balázs Bandája és a Scooter szombati koncertjével indult a Budapest Park ötödik szezonja. A hely megközelítése még mindig nagyon egyszerű, a villamosok és éjszakai járatok a bejáratnál állnak meg. Célszerű ezeket vagy a biciklis közlekedést igénybe venni. A kerékpárok tárolására idén is van mód a területen belül. Idén megszigorították a beléptetést, ezért érdemes időben érkezni.


A szervezők gondoltak a sportszerető közönségre, egy hatalmas ledfalon követhető figyelemmel a Bajnokok Ligája döntője és a labdarúgó Európa-bajnokság is. A magyar válogatott május 22-én innen indul Franciaországba a Bon Voyage Fesztivál keretein belül, ahol a hazai zenészek rendhagyó búcsúkoncerttel engedik útjukra Dzsudzsákékat.

Budapest park bejárás  (Fotó: Máté Krisztián)

Megnőtt a színpad és a tánctér is (Fotó: Máté Krisztián)

A hölgyekre is gondoltak, a vizesblokkokat átszervezték, a női mosdókhoz pedig készülődésre alkalmas helyiségeket alakítottak ki tükrökkel, asztalokkal.


Budapest park bejárás  (Fotó: Máté Krisztián)

A színes fa elmaradhatatlan kellék (Fotó: Máté Krisztián)

A szórakozás központi eleme persze továbbra is a színpad lesz, ami idén egy ledfallal bővült, ami a zenészek mögötti teret tölti ki, míg a fénytechnikát 25 százalékkal bővítették.

– Biztosan többen lesznek, mint tavaly, a jegyelővételek alapján erre számítunk, azaz meghaladjuk a 330 ezres tavalyi látogatottságot szeptember végére – fogalmazott lapunknak Rimóczi Imre, a park művészeti vezetője. – Folyamatosan tanulunk, tapasztalunk, és azokat az elemeket szeretnénk erősíteni, amelyek jól működnek, amit szeretnek a látogatók.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt a híres filmrendező

  Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

 • Húsban a jövő

  Húsban a jövő

  Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.