EUR: 345,09 Ft
CHF: 321,19 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb II.kerület

Láng Zsolt a Déli megtartása mellett érvel

A Budán élők és dolgozók érdekére hivatkozva a Déli pályaudvar egyes funkcióinak megtartása mellett foglalt állást az MTI-nek adott nyilatkozatában Láng Zsolt II. kerületi polgármester. Azt mondta: polgármesterként és fővárosi képviselőként is arra szeretné felhívni a kormány figyelmét, hogy a városrészben és környékén élőknek, illetve az ott dolgozóknak évtizedek óta fontos, metrókapcsolattal rendelkező pályaudvar a Déli, amelyet a II. kerület bármely pontjáról legfeljebb egy átszállással el lehet érni közösségi közlekedéssel, 10-20 perc alatt. Láng Zsolt támogatta azt az elképzelést, hogy a pályaudvar rozsdaterületeiből zöld parkot csináljanak, ugyanakkor azt kérte: ne szüntessék meg a vasútvonalak kényelmes elérhetőségét. A polgármester értékelése szerint a Kelenföldi pályaudvar ezt nem tudja pótolni.

Déli pályaudvar (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Budán és az agglomerációból közlekedőknek szüksége van a Délire

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.