2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb IV.kerület

Lift is lesz az Újpest-Központ megállóban

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az állomásokat és a felszíni épületeket is felújítják

Támogatta a 3-as metrófelújítás támogatási szerződésének megkötését a Fővárosi Közgyűlés. A testület 28 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el a szerződést. A projekt összköltsége mintegy 139,5 milliárd forint.

Az elfogadott előterjesztés szerint a 3-as metróvonal felújítási munkálatai szinte egy időben, novemberben kezdődhetnek meg az északi, a Lehel tér és az Újpest-Központ állomás közötti, valamint a déli, a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszon − adta hírül az MTI.


A munkálatok alatt az utasokat pótlóbuszokkal szállítják. A kivitelezés optimális esetben novemberben kezdhető meg, a metróvonal forgalomba helyezésének határideje 2019. június vége, a korszerűsítési munkák kivitelezésének teljes befejezése 2019. szeptember 30.

Az állomásokat és a felszíni épületeket is felújítják. Felvonókat telepítenek az Újpest-Központ, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, a Lehel tér, a Nyugati pályaudvar, a Deák Ferenc tér, a Corvin negyed, a Nagyvárad tér, a Népliget és a Határ út állomáson. Új mozgólépcsőt építenek az Újpest-Városkapu, a Gyöngyösi utca, a Dózsa György út, a Lehel tér, a Nagyvárad tér, valamint az Ecseri út állomásokon. Az állomások akadálymentesítését is tervezik, ahol nem lesz lift, ott más megoldást próbálnak majd találni, akár mozgólépcső kialakításával.

Kapcsolódó Cikkek

  • Családbarát Józsefvárost!

    Családbarát Józsefvárost!

    Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

  • Száztíz új munkahely

    Száztíz új munkahely

    Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

    Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

    A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.