EUR: 346,29 Ft
CHF: 320,78 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Sport

Magyar futballhősök, kicsiben, a polcra

Minden a közelgő labdarúgó Európa-bajnokság körül forog, ami nem csoda, hiszen 44 éve nem játszott a magyar válogatott a kontinensviadalon. A szereplést kivívó játékosokra kis túlzással mindenki hősként tekint, és most akár – pont a futball hősei néven – a polcra is feltehetjük őket.

fhdetari

Détári Lajos mutatta be a figurákat

Football Heroes néven ugyanis apró játékfiguraként jelennek meg a franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott játékosai.
– Óriási az érdeklődés a válogatott iránt, de ez így is van rendjén – mondta a kabalafigurákról Détári Lajos, az eddigi utolsó, világbajnokságon elért gólunk szerzője. – Amikor mi kijutottunk a vb-re, még más volt a rendszer, más volt a kommunikáció, de már akkor, 1986-ban megjelentünk például könyvjelzőn, sőt, ha jól emlékszem, üditős palackon is. Ma már sokkal gyorsabb a világ. Nagyon nagy dolog a sportág életében, hogy apa és fia, vagy akár az egész család végre úgy szurkolhat együtt, hogy közben nem Ronaldoért, Kloseért vagy Buffonért, hanem Geráért, Dzsudzsákért vagy Király Gabiért szorítanak. Bízom abban, hogy sok fiatal vásárolja majd meg a figurákat, ezáltal pedig még többen kerülnek majd közel a futballhoz, de az is biztos, hogy a fiatalok bevonzásához egy jó Eb-szereplés is kell majd. Persze, azt még most nem lehet tudni, hogyan sikerül a torna a magyar csapatnak, hiszen nagyon kiegyenlített a csoportunk. Úgy vélem, a portugál-izlandi-osztrák-magyar négyesből bármelyik csapat továbbjuthat.


 

fh

Tizenegy játékos együtt is kapható (Fotó: Fehér György)

A daganatos gyerekek gyógyulását is támogatják

Kiderült, minden eladott, 11 játékost tartalmazó exkluzív csomag értékesítése után a forgalmazó 1000 forintot utal át az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány számlájára. Dr. Bakó Katalin, az Alapítvány kurátora elmondta, hogy a befolyt összeget arra fordítják, hogy a betegségből kigyógyult gyerekek eljussanak egy nemzetközi sportversenyre, a Győztesek Versenyére, ahonnan visszatérve példát mutathatnak és győzelmeikkel motiválhatják felépülésükért küzdő társaikat.

– Másfél generáció nőtt fel úgy, hogy közben a magyar futball válogatott egyetlen nemzetközi világversenyen sem volt ott, eddig csak a külföldi csapatokért szoríthattunk – mondta Horváth Dániel, a Formatex Kft. marketing vezetője. Az ország egyik legnagyobb játékforgalmazója az MLSZ-szel együttműködve készítette el kicsinyített, élethű, gyűjthető figurákat, melyekkel az a céljuk,  hogy ne csak külföldiekkel kapcsolatos relikviákat gyűjthessenek a gyerekek és a rajongó felnőttek, hanem a magyar válogatottat ábrázoló figurákat is.

A Football Heroes figurákkal négyféle kiszerelésben lehet majd találkozni: egy darabos, fóliás csomagban, ahol mivel nem látható, hogy ki van a csomagban, a szerencsén is múlik, hogy ki kerül ki a polcra, de fokozza az izgalmat az, hogy a gyerekek cserélgethetik a figurákat egymás között. Lehet kapni olyan csomagot, ahol látható, mely játékost ábrázolja a figura, de lesz négyes és egy exkluzív, tizenegy tartalmazó csomag is.


Kapcsolódó Cikkek