EUR: 326,39 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb VI.kerület

Menesztenék a savazó orvost

Rendkívüli zárt ülést tartott és határozatot fogadott el péntek délután a terézvárosi önkormányzat humán bizottsága a savas támadással gyanúsított orvos ügyében. Arról döntöttek, hogy a bizottság felkéri a polgármestert, vizsgálja meg a B. Krisztiánnal kötött egészségügyi ellátási szerződés mielőbbi megszüntetésének lehetőségét.

Az ügy előzménye, hogy Terézváros önkormányzata a sajtóból értesült a hírről, hogy a kerületben gyermekorvosi praxist kapott B. Krisztián azonos azzal a férfival, akit a volt szeretője elleni bestiális támadással vádolnak. Az önkormányzat mélységesen elítéli a bűncselekményt és elkövetőjét – bárki legyen is az.


Mint az önkormányzat tudatta, B. Krisztián 2015 októberében kötött előszerződést egy nyugdíjba vonuló gyermekorvos praxisának megvásárlására, az ehhez szükséges összes jogi és egyéb feltételnek megfelelt, azt a hatóság is engedélyezte. Ezek alapján döntött úgy a képviselő-testület, hogy egészségügyi ellátási szerződést köt vele, ha a szükséges engedélyeket beszerzi. A képviselők előtt ekkor sem volt ismert, hogy a korábban nyilvánosságot kapott bűncselekmény elkövetésének gyanúja B. Krisztiánnal szemben fogalmazódott meg.

A hír megjelenése után az önkormányzat megvizsgálta a B. Krisztiánnal kötött szerződést, és mivel annak a felmondásra vonatkozó passzusai között nem talált olyat, amit a jelenlegi helyzetre alkalmazni lehetne, felkérte az orvost, hogy önként bontsa fel a szerződést. B. Krisztián közölte, igaztalanul vádolják és megilleti őt az ártatlanság vélelme, munkájával kapcsolatban semmilyen panasz, kifogás nem merült fel. Az önkormányzat keresi a helyzet megoldásának további jogi lehetőségeit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.