EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb XIV.kerület

Nálunk az egészségügy fejlődik

Ingyenes gyermekmegőrző nyílt az Uzsoki kórházban  ( Fotó: Sáfár Tibor)

Nemrég ingyenes gyermekmegőrző nyílt az Uzsoki kórházban
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Zuglóban szépen, csendben, folyamatosan fejlődik az egészségügy: új szakrendelések indulnak, sokmilliárdos fejlesztés folyik az Uzsoki utcai kórházban – mesélte a közösségi oldalán Rozgonyi Zoltán alpolgármester.

– Az Uzsoki kórház tavaly augusztusban DSA és röntgenbeszerzés címmel pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Államtitkárságához. A projektet az államtitkárság támogatásra érdemesnek ítélte, aminek köszönhetően 829 millió forintos európai uniós forrás segítette az intézmény eszközállományának fejlesztését – fejtette ki Rozgonyi.


A program keretében egy perifériás és kardiológiai intervenciós DSA berendezést, egy digitális átvilágító és felvételi röntgent és egy digitális, két munkahelyes felvételi röntgenberendezést sikerült beszerezni. A beruházás magában foglalta az eszközök üzembe helyezését és a működtetésért felelős személyzet betanítását is. A digitális vezérlésnek köszönhetően javul a képalkotó diagnosztika minősége, ami elősegíti a terápiás tervezés pontosságát.

– Javaslatomra az önkormányzat 40 millió forintos támogatást nyújt a Bethesda utcai gyermekkórház épületének homlokzatfelújításához – tette hozzá az alpolgármester. –  Dr. Varga Péter képviselőtársam lelkes munkája nyomán megindult az 50 év alatti zuglóiak egészségfelmérése és most kezdődik – az országban másodikként – a nagycsoportos óvodások lisztérzékenység-szűrése. A Fidesz által felügyelt egészségügy minden nehézség ellenére fejlődik, évek óta rendszeresek a szűrővizsgálati programok, folyamatosan megújul az eszközpark és rendszeresen támogatjuk az egészségmegőrzés érdekében tevékenykedő civil szervezetek munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.