EUR: 326,35 Ft
CHF: 290,78 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb XIII.kerület

Nálunk lesz a Papp László tér!

Papp László nevét mindenki ismeri. Ő volt a világ első olyan ökölvívója, aki három egymást követő olimpián is a dobogó legfelső fokára állhatott. A jövőben kerületünkben teret neveznek el a nagyszerű sportolóról.

printscreen01

Ez a terület lesz a Papp László tér

Papp László tősgyökeres angyalföldi volt, hiszen 1932-ben, hatévesen költözött családjával a Kassák Lajos utca 48. szám alá. Innen indult világhódító útjára, de olimpiai bajnokként is büszke volt arra, hogy sokat focizott az angyalföldi grundokon. Tehetségét a Magyar Optikai Művekben fedezték fel, olimpiai bajnoki címeit a Budapesti Bástya és a Vasas öklözőjeként nyerte.


Budapest, 2003. október 16. Hosszú, súlyos betegség után életének 78. évében elhunyt Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó.  Archív képünk 1952. június  13-án készült a Helsinkiben rendezett XV. Nyári Olimpiai Játékokra készülő Papp Lászlóról. MTI Fotó

A legendás sportoló a XIII. kerületben nőtt fel. (Fotó:mti)

 

A sportember 2001-ben kapta meg a XIII. Kerület Díszpolgára címet, most pedig arról döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy a Kassák Lajos és Rózsafa utca találkozásánál kialakított közterület lesz a Papp László tér. A kerületi vezetés decemberben nyújtotta be az erről szóló kérelmét, de már akkor eldőlt, hogy a téren felállítják majd Papp László szobrát is.

Kapcsolódó Cikkek