EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb XIII.kerület

NB I-es maradt a Vasas

Egész évben rezgett a léc. A Vasas labdarúgócsapata finoman szólva sem szerepelt acélosan az első osztályú bajnokságban, de az utolsó két fordulóban szerzett két győzelemmel benn maradt a legjobbak között.

vasas

Vonatozással ünnepelték a játékosok a benn maradást (Fotó: Vasas)

A bajnokság elején Vancsa Miklós, a Vasas klubigazgatója a Lokálnak azt nyilatkozta, a hatodik helyet megszerezheti a csapat a bajnokságban. Év közben aztán látszott, nemhogy a hatodik, de a bennmaradást érő tizedik hely megcsípése is nehéz lesz.  A cél elérése érdekében a vezetőség kétszer is változtatott a szakmai stábon, Szanyó Károlyt még az ősszel  Simon Antal váltotta, míg a téli felkészülésnek már a német Michael Oenninggel kezdtek neki.
A bennmaradáshoz aztán az utolsó fordulóban mindenképpen nyerni kellett az MTK ellen, és az angyalföldi fiúk teljesítették a célt: 2–0-ra legyőzték a kék-fehéreket, és az első osztályban maradtak.
– Először is a csapat tulajdonosának, Jámbor Jánosnak jár a legnagyobb köszönet, de szintén hálával tartozunk Markovits Lászlónak, a Vasas SC ügyvezető elnökének is – mondta a mindent eldöntő mérkőzés után egy nappal Vancsa Miklós. – És hát persze a szurkolóinknak is, akik nélkül nem értük volna el a bennmaradást. Még akkor is kitartottak mellettünk, amikor nagyon nem ment a játék. Amit az utolsó fordulóban produkáltak, az előtt pedig le a kalappal. De játékosainkat is csak elismerés illeti, mert óriási nyomás volt rajtuk az utolsó hetekben.


vasas2

Az öltözőben sem maradt el az ünneplés (Fotó:Vasas)

 

Az MTK elleni meccs egyik hőse az utánpótlás-válogatott Vida Gábor, aki a második félidőben majd’ 40 méterről talált az ellenfél kapujába, megszerezve ezzel a vezetést a piros-kék csapatnak.
– Hogy direkt volt-e a gól? Sokan azt mondják, véletlen volt, ezt most én nem firtatnám. A legfontosabb, hogy jövőre is NB I-es lesz a Vasas! Hatalmas lelki erő kellett a hajrához, az utolsó 3 meccsen 7 pontot szereztünk. Mindenki 200 százalékot adott ki magából, ez döntötte el a meccseket, nem az, ki milyen focista, hanem az óriási lelki erőnk – mondta a középpályás.

A bajnokság számokban

A Vasas 28 meccset játszott a bajnokságban. Összesen hétszer tudott nyerni a csapat – ebből az utolsó két fordulóban kétszer – és négy döntetlen mellett tizenhétszer szenvedtek vereséget a piros-kékek. Összesen 26 gólt sikerült szerezni, míg az ellenfelek 48 alkalommal találtak a Vasas kapujába.

Michael Oenning vezetőedző szerint az utolsó mérkőzések sikerei azon múltak, hogy a különböző szituációkban jól döntöttek a játékosok.
– A tavaszt úgy összegezném, hogy az első időszak azzal telt, hogy megszokja a csapat azt a játékfilozófiát, amit elképzeltem, ebben ráadásul fiatal magyar játékosokra támaszkodtunk, ami mindig a nehezebb út. Idővel sikerült megértetni a csapattal, mit is szeretnék a pályán látni, így a tavasz vége felé már egyre inkább látni lehetett azokat az elemeket és azt a küzdést, amit elképzeltünk – mondta a vezetőedző.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.