EUR: 326,27 Ft
CHF: 288,91 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XV.kerület XVI.kerület

Nyílt nap lesz a hamvasztóban

Különös programra invitálja az érdeklődőket a Budapesti Temetkezési Intézet: május 21-én reggel kilenc órától kora délutánig három turnusban mutatják be a csömöri hamvasztóüzem működését.

Csömör_Crematorium_2011_1Aki kíváncsi a krematórium működésére, most betekintést nyerhet a kulisszák mögé és végigsétálhat a hamvasztóüzemen, amely egyébként nem látogatható. Az ingyenes programon szakemberek válaszolnak a kérdésekre. Szeretnék eloszlatni a hamvasztást övező városi legendákat, álhíreket az elcserélt földi maradványokról, miközben megmutatják, milyen egy modern, európai színvonalú hamvasztóüzem.


A látogatók megnézhetik a hamvasztórészleget, pontos felvilágosítást kapnak arról, mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat, milyen körülmények között vehetnek végső búcsút szeretteiktől, hol várakozhatnak az urna lezárásáig.

A csömöri hamvasztóüzem a Főnix u. 1.-ben található. A turnusok indulási időpontjai 9, 11, illetve 13 óra. A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc Kórház HÉV-megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásáról induló mikrobuszjárat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.