EUR: 346,21 Ft
CHF: 321,37 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XV.kerület XVI.kerület

Nyílt nap lesz a hamvasztóban

Különös programra invitálja az érdeklődőket a Budapesti Temetkezési Intézet: május 21-én reggel kilenc órától kora délutánig három turnusban mutatják be a csömöri hamvasztóüzem működését.

Csömör_Crematorium_2011_1Aki kíváncsi a krematórium működésére, most betekintést nyerhet a kulisszák mögé és végigsétálhat a hamvasztóüzemen, amely egyébként nem látogatható. Az ingyenes programon szakemberek válaszolnak a kérdésekre. Szeretnék eloszlatni a hamvasztást övező városi legendákat, álhíreket az elcserélt földi maradványokról, miközben megmutatják, milyen egy modern, európai színvonalú hamvasztóüzem.


A látogatók megnézhetik a hamvasztórészleget, pontos felvilágosítást kapnak arról, mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat, milyen körülmények között vehetnek végső búcsút szeretteiktől, hol várakozhatnak az urna lezárásáig.

A csömöri hamvasztóüzem a Főnix u. 1.-ben található. A turnusok indulási időpontjai 9, 11, illetve 13 óra. A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc Kórház HÉV-megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásáról induló mikrobuszjárat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.