EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Belföld

Offshore-lovagok állhatnak a Jobbik mögött

Novák Előd kiszivárgott levele indította el a párt botrányát, amelyből kiderült, hogy a Jobbik frakciópénze egy egyszemélyes kft-hez folyik be. A cég tulajdonosa pedig nem más, mint a párt oligarchája, Forrai Richárd, aki haverok cégeitől rendel többmilliós tanulmányokat a Jobbik számára – áll a 888 legújabb leleplező cikkében.

Először a direkt36.hu-nak tűnt fel, hogy az egyik legnagyobb összeg Forrai gyermekkori jó barátjához és üzlettársához, Debreczeni Zoltánhoz, valamint Debreczeni testvéréhez és sógorához került. Debreczeninek és Forrainak több közös cége is volt – írja a 888.hu

A portál szerint a DeFo Leasinggel szlovák rendszámokkal kereskedtek olyan embereknek, akik nem akartak Magyarországon adózni. A másik cég pedig kimondottan adóügyekkel foglalkozik.
Debreczeni és Forrai közösen alapított cége, a D-D Consulting azonban nem csak adószakért, hanem meg is próbálja elkerülni azt.

A TV2 Tények információi szerint a közösen alapított cég kézbesítési megbízottja egy dominikai adóparadicsomban bejegyzett offshore-cégnek. A cég neve Panda Investments Ltd. Azonban nem csak egy szálon kötődnek a Jobbik háttéremberei a Pandához. Az offshore-cég magyarországi tulajdona volt az a Global Homes Group Kft., amelynek ügyvezetője Forrai barátja és üzlettársa, Debreczeni Zoltán.


Kapcsolódó Cikkek