EUR: 326,21 Ft
CHF: 288,91 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb IX.kerület

Parádés videók a mindenkiNET-en

Ismét nagy sikert aratott a József Attila mindenkiNET online videópályázat, melyre több mint 50 pályamű érkezett. A díjkiosztón – melyen minden díjazott videót levetítettek – T. Zuggó Tünde alpolgármesteri tanácsadó köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, az ország különböző pontjairól érkeztek pályaművek és ismételten volt határon túli pályázó is. A zsűri tagjai közül sokan harmadszor izgulták végig az értékelést, melynek szempontjai változatlanok voltak, nevezetesen a kreativitást, az előadásmódot és a tartalom, valamint a megjelenítés összhangját figyelték.

Ez alapján az első díjat Borbás Fanni videója, a Betlehemi királyok nyerte el. A második helyezett Szlovákiából Rózsa Réka videója lett, a Gyermekké tettél, míg a harmadik díjat megosztva adta ki a zsűri Varga Péter a Két hexameter és Pethő Dávid a Kövek című videójáért.


A polgármesteri különdíjat Tóth Melittának a József Attila Emlékhelyen készített videója, az Emlékhely érdemelte ki, melynek levetítése után dr. Bácskai János polgármester elmondta: láthatták, megérthették, miért jó ferencvárosinak lenni és miért jó itt, Ferencvárosban polgármesternek lenni. Az ilyen pillanatokért, amikor egy-egy pályaműben visszaköszön a kiírók szándéka: a versek, a versolvasás legyenek a mindennapi életünk részei. Ez a pályamű tükrözte számára legjobban azt a célt, hogy a versolvasás szokássá váljon a fiatalok számára, és beindítva a fantáziájukat, továbbgondolják azokat és akár maguk is versírásra adják a fejüket.

Csopotkép

Az ő videóik nyerték el a zsűri tetszését a leginkább

Kapcsolódó Cikkek

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.