EUR: 326,50 Ft
CHF: 289,67 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XIX.kerület

Paradicsom nő a könyvek között

Egyedülálló ötlettel rukkolt ki az FSZEK Üllői úti könyvtára. Popovics Beatrix könyvtárvezető ugyan maga is nevelt már otthon az erkélyen zöldséget, gyümölcsöt, gondolt egyet, és ugyanezt a könyvtárban is megpróbálta megvalósítani. Feletteseitől engedélyt kapott rá, lassan már csemegézhetnek is a finomságokból.

− Mivel otthon már csináltam, tudtam, mivel jár és milyen előnyei vannak − mondta lapunknak az ötletgazda. − Előadásainkon volt már szó a balkonkertészkedésről is, most pedig meg is teremtettük már a lehetőségét, hogy a könyvtárban termeljünk magunknak. Sőt, van, aki itt neveli a paradicsomát. Csak ajánlani tudom mindenkinek, próbálják ki otthon, ha adottak a feltételek. És amit magunknak termelünk,annak sokkal jobb íze van!


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.