EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Sport

Storck: Kemény meccs lesz Elefántcsontpart ellen, de ez is akartuk!

Péntek este búcsúzik a magyar szurkolóktól az Eb-re készülő magyar labdarúgó válogatott. Csapatunk az ausztriai edzőtáborból hazaérkezve Elefántcsontpart ellen lép pályára ma, a Groupama Arénában. Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta, azért eset a választás az afrikai csapatra, mert ugyanabban a felfogásban játszik, mint Eb-ellenfelünk, Portugália.

storck1

Bár az osztrák edzőtáborban nem volt teljes válogatottunk kerete, a kapitány szerint hasznos napokat töltöttek el Ausztriában.
– Remek körülmények között készültünk – mondta a kapitány a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. – A játékosok elég fáradtak, ezért ma biztosan sokat fogunk cserélni. Ez azért is lesz fontos, mert tudnom kell, éles szituációban kitől mit várhatok az Eb-n. Nem lesz könnyű dolgunk, mert az Afrika Kupa győztessel kell szembeszállnunk. Kemény mérkőzés lesz, de ez is volt a célunk, hiszen az elefántcsontparti válogatott hasonlóan játszik, mint a portugál csapat, 4-3-3-as felállásban. Komoly játékosaik vannak, akik Angliában és Franciaországban játszanak. Remélem, megoldjuk a feladatot. A meccsen a saját stílusunkra koncentrálunk, szeretnénk, ha a nézőink tudnának azonosulni a játékunkkal. Koncentráltan kell játszanunk. Figyelnünk kell a labdabirtoklásra.


És hogy Bernd Storck mit vár a csapattól a kontinensviadalon?

. Örülünk, hogy kijutottunk az Eb-re, ez csodának számít. Nem mondom, hogy nincs célunk, hiszen komoly csapatunk van, de első körben szeretnénk megállni a helyünket. Három sérültünk van: Korcsmár Zsolt, Elek Ákos és Németh Krisztián, de vélhetően hamarosan bekapcsolódhatnak a munkába. Mellettük Stieber Zoltán és Priskin Tamás még nem érkezett meg. A keret törzse már megvan, de két-három pozíció még kérdéses lehet. Május végén minden eldől, mert 31-én kell elküldenünk a végleges keret az UEFA-nak.


Kapcsolódó Cikkek