2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb X.kerület

Szemét egy helyzet

Hulladékpokol, Budapest szégyene, ökohorror – ilyen címekkel írtak az elmúlt időszakban a Terebesi erdőről. Szép, nagy, összefüggő zöld terület, ami a családok kedvelt kirándulóhelye lehetne. De szaladgáló gyerekek helyett hajléktalanok, drogosok, patkányok és szemét van itt.

 

Terebesi erdő szemétdomb, a kutya neve Sziszi :-)) (Fotó: Máté Krisztián)

Sziszi kutya valószínűleg nem jószántából őrzi a szeméthalmokat (Fotó: Máté Krisztián)

Terebesi erdő szemétdomb (Fotó: Máté Krisztián)

“Természetesen” építési törmeléket is hordanak ide (Fotó: Máté Krisztián)

Terebesi erdő szemétdomb (Fotó: Máté Krisztián)

Boltban már nem, de itt még találhatunk videókazettát(Fotó: Máté Krisztián)

– Több mint 30 millió forintot költöttünk tavaly arra, hogy az illegálisan lerakott hulladékot elszállítsuk. Nem örömmel teszünk eleget ennek a kötelezettségünknek, de azt gondolom, közterületeink rendezett állapota nagyon fontos dolog – hangsúlyozta Pap Sándor gazdasági és fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester a Rádió Orient műsorában. – A Terebesi erdő más kérdés, mert annak nem az önkormányzat a tulajdonosa. A közterület-felügyelőink a mezőőrök közreműködésével igyekeznek mindent megtenni, hogy az illegális hulladéklerakást megakadályozzuk egész Kőbánya területén, de az erdő akkora, hogy nem tudjuk minden szemetelőtől megvédeni. A Terebesi erdőben nagy mennyiségű hulladék halmozódott fel, a tulajdonos dolga, hogy elszállíttassa, mi pedig igyekszünk mindent megtenni, hogy a szemétlerakás ne folytatódjon – szögezte le az alpolgármester.


Az önkormányzat honlapján található információk szerint az erdő a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében van, a cég azonban ezt tagadta az Index kérdésére, ők úgy tudják, önkormányzati területről van szó.

Amíg nincs meg a tulajdonos, a szeméthelyzet nemigen tud változni, hacsak a felelőtlen emberek rá nem jönnek, hogy az erdő nem kuka.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.