EUR: 326,43 Ft
CHF: 290,18 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XIII.kerület

Táncőrület a Margit hídon

A tánc világnapján a Margit hídon tízperces táncakciót tartott a Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház. A programon a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola és a Bailart TáncStúdió diákjai segítségével arra hívták fel a figyelmet, hogy a kortárs tánc nem csupán egy művészi önkifejezési eszköz, hanem egy olyan testmozgásforma, amely nemtől és kortól függetlenül formában tart és a közérzetre is jó hatást gyakorol.  Mint azt a Lokál a szervezőktől megtudta, a táncakció ötletét 2014 júliusában az Ulm városa által szervezett kulturális projektmenedzseri tanfolyamon fejlesztette ki Bakk Ágnes, a Góbi Rita Társulat producere.  A Pas de Bridge – Táncolj a hídon táncakciót tavaly rendezték meg először az országban, idén pedig már több mint 100 táncos kedvű diák vett részt rajta.

Budapest, 2016. április 29. A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház rendezésében fiatalok táncolnak a Pas de bridge - Táncolj a hídon! elnevezésű „táncakcióban” a Margit hídon 2016. április 29-én, a tánc világnapján. MTI Fotó: Kallos Bea

Több mint százan vettek részt a Pas de bridge – Táncolj a hídon! elnevezésű táncakcióban (Fotó: mti/ Kallos Bea)


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.