2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb II.kerület

Taxiztatták a szemetet

Újabb szemetelők buktak le a napokban, miután a városrendészet közterület-felügyelői, valamint a rendőrséggel közös 24 órás járőrszolgálatuk a kamerák felvétele és a helyszíni jelenlét alapján több személy ellen is eljárást indított. Az elkövetők ötvenezer forintig terjedő bírságra számíthatnak.

Taxis szemét még2

A kamera felvette az elkövetőt

Három esetet is rögzített a rendszer a hűvösvölgyi végállomás közelében lévő szelektív üveggyűjtő konténereknél. Az egyik alkalommal egy nő pakolta ki lomjait a kocsijából, este pedig egy taxi sofőrje szabadult meg a hulladéktól. A legtöbb szemetet egy péküzlethálózat kisteherautója hozta. A napokban furgonnyi veszélyes hulladékot tartalmazó kannát is tettek le a közterületre. A vegyi anyagos edényeken megtalálták egy II. kerületi vállalkozás címét, a kamera pedig rögzítette a szemetet szállító autó rendszámát.


Vajthó Gábor, a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda vezetője elmondta, a megelőzésre nagy hangsúlyt fektetnek.

– Aki az illegális utat választja, jobb, ha tisztában van azzal, hogy a II. Kerületi Önkormányzat évente mintegy százmillió forintot fordít a szemétkupacok felszámolására és a gyűjtőszigetek környékének folyamatos takarítására. Ezt a komoly összeget másra is el lehetne költeni.

(Forrás: Budai Polgár)

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.