EUR: 345,90 Ft
CHF: 321,05 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Belföld

Tovább szakad a Jobbik! Hegedűsné bedobta a törölközőt!

Visszalépett az alelnökjelölti indulástól Hegedűs Lórántné – ezt maga az érintett jelentette be a Facebook oldalán. A politikus azzal indokolta meg döntését, hogy Vona Gábor Jobbik elnök a mai nappal megszüntette Baranyai Tibor Imre szerződéses jogviszonyát a párttal, a “szektás irányultságú tradicionalisták vezetőjének” a kiválásával pedig Hegedűs Lórántné úgy értékelt, hogy okafogyottá vált az alelnökjelölti szerepvállalása.

Budapest, 2015. március 3. Hegedűs Lórántné, a Jobbik vezérszónoka felszólal a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló törvénymódosítás általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. március 3-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Hegedűs Lórántné (Fotó: MTI)

Hegedűs Lórántnét egyébként éppen a hétvégén esedékes Jobbik kongresszuson választhatta volna alelnökké a tagság. Erre talán még esélye is lett volna, mert Vona Gábor kifejezetten nem tetszése ellenére is az ötödik legtöbb szavazatot kapta a választásban érintett szervezetektől előzetesen. Ezzel együtt is most úgy látja, hogy még sem lesz rá szüksége a tagságnak, mivel a “habsburgiánus történelemhamisító” Baranyai Tibor Imre eltanácsolásával a nemzeti radikálisok elköteleződését nincs már mi torzítsa és aláássa.


A korábbi (éppen az alelnök jelöltetés körüli) kakaskodás Hegedűs Lórántné és Vona Gábor között tehát éppen végszóra elcsitulni látszik, előbbi Facebook posztjában most azt vallotta: a pártelnöki Baranyait kiebrudaló döntése garancia az egységre. 

Baranyai Tibor Imre  alapítója és egyik főelőadója a 2012-ben létrehozott Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémiának, ahol olyan furcsaságokat tanítanak, mint hogy a nők alacsonyabb rendűek, az 1848-’49-es szabadságharc pedig baloldali összeesküvés volt csupán. Baranyai eddig Vona Gábor egyik legfőbb bizalmasának számított. Az ő kiválása arra utal, hogy tovább mélyül a Jobbikban dúló háború, amely három alelnök Vona Gábor általi leváltásával kezdődött, és Novák Előd jobbikos parlamenti képviselő napokban kiszivárgott levele kapcsán csúcsosodott ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Világraszólóak a magyar járványügyi gazdaságvédelmi intézkedések

    Világraszólóak a magyar járványügyi gazdaságvédelmi intézkedések

    Nemcsak a járványügyi védekezésben elért eredményei alapján tartozik Magyarország a világ élvonalába, hanem a koronavírus káros gazdasági hatásaival szemben is kiválóan teljesített. A banki adósok mellett mintegy egymillió munkavállalót, százötvenezer kisvállalkozást, hatvanezer kisgyermekes családot, több százezer vállalkozást és több mint tízezer a hallgatót segítettek a kormány koronavírus-válságban meghozott gazdaságvédelmi intézkedései – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

  • Kiadták az első narancs riasztásokat

    Kiadták az első narancs riasztásokat

    Délnyugaton már több járásra kiadta a másodfokú, narancs riasztást zivatar- és felhőszakadás veszélye miatt kedden kora délután az Országos Meteorológiai Szolgálat.