EUR: 326,79 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Külföld

Trump rossz ember a francia kormányfő szerint

Donald Trump “rossz ember” – vélte egy tévéműsorban a francia kormányfő, Manuel Valls, aki már korábban is bírálta az amerikai republikánus párt várható elnökjelöltjét.

“Nézze, hogy az Egyesült Államokban mi történik. Nagyszabású kihívásaik vannak, de csak…” – mondta Valls, amikor az interjút készítő újságíró közbevágott: “kisstílű embereik?” – kérdezte.


“Igen, igen. Kisstílű embereik” – válaszolt a kormányfő. A Public Sénat hírtelevízió munkatársa nem hagyta annyiban, és rákérdezett: “Trump úr egy kisstílű ember?”

“Igen, és kétségkívül egy rossz ember” – szögezte le a miniszterelnök.

Valls kijelentését azután tette, hogy Trump óriási győzelmet aratott az Indiana államban kedden tartott előválasztásokon. Röviddel később mindkét ellenfele feladta a küzdelmet, és ezzel az elnökjelölt-aspiráns egyedül maradt a versenyben.

Egy másik magas rangú francia illetékes is hasonló módon reagált a történtekre. Ségolene Royal környezetvédelmi miniszter (Francois Hollande francia elnök volt élettársa, gyerekeinek anyja) arra a lehetőségre, hogy Trump lesz az új amerikai elnök, azt mondta: “nem vagyok hajlandó ezt még elképzelni sem”.

A környezetvédelmi tárca vezetője a washingtoni Climate-Action 2016 címet viselő konferencián nyilatkozott az amerikai elnökválasztás fejleményeiről.

Trump korábban úgy nyilatkozott, hogy a globális felmelegedés elméletét a kínaiak találták ki az amerikai gazdaság gyengítésére. “Úgy gondolom, hogy ezek tragikus kijelentések” – kommentálta a New York-i ingatlanmágnás szavait a francia szocialista politikus.

Kapcsolódó Cikkek