2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb VIII.kerület

Újabb körzeti megbízotti iroda nyílik

Józsefváros célul tűzte ki a közbiztonság jelentős javítását a kerületben, és azt, hogy közelebb hozza egymáshoz a rendőrséget és a lakókat. A VIII. kerületiek hamarosan a Bauer Sándor utcában is fordulhatnak segítségért, tanácsért a körzeti megbízotthoz.

Tavaly novemberben nyílt meg a kerület első körzeti megbízotti irodája a Corvin sétányon.


– Az önkormányzat, a rendőrség és a Belügyminisztérium rengeteget tett azért, hogy a kerületben sokat javuljon a közbiztonság, de tudjuk, van még mit tenni. Most egy újabb nagy lépést tehettünk meg a közbiztonság további javítása felé – fogalmazott akkor Kocsis Máté polgármester. A cél érdekében a polgármester kezdeményezésére május elején úgy döntött a képviselő-testület, hogy a Bauer Sándor utcában is körzeti megbízotti irodát nyit az önkormányzat. Az irodában rendszeresek lesznek a hatósági fogadóórák, bármikor be lehet térni majd tanácsért vagy segítségért, ez pedig lehetővé teszi, hogy a rendőrségnek személyesebb kapcsolata alakuljon ki a környéken élőkkel. A tapasztalatok szerint a rendőrségi létesítmények körül jóval kisebb a bűnözés, ezért várható, hogy a környék közbiztonsága is jelentősen javul az iroda megnyitásával.

BAR_6595

BAR_6597

 

A Bauer Sándor utca 4. szám alatti iroda a tervek szerint az év második felében nyílik meg, a helyiség kialakítására ötmillió forintot biztosít a józsefvárosi önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.