2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Belföld

Újabb offshore cégek az Index háza táján, színre lép Bajnai Gordon!

Egyre több információ kerül napvilágra arról, hogy az index.hu hír­por­tál hát­tere szo­ro­san össze­fo­nó­dik az off­shore-ral, azaz tu­laj­do­no­sai gya­korta a ma­gyar­or­szági adófi­ze­tés el­ke­rü­lé­sé­vel fi­nan­szí­roz­ták a por­tál mű­kö­dé­sét – írja a Ripost.

Bajnai Gordon (Fotó: MTI)

Bajnai Gordon (Fotó: MTI)

Ahogy arról a portál már korábban beszámolt, a Panama-papírok néven elhíresült nemzetközi offshore-botrányban kiderült, hogy az Index tulajdonosa,  Spéder Zoltán a hírportállal összefüggésben egy a Seychelles-szigeteken, valamint egy másik adócsaló paradicsomban, a Brit-Virgin szigeteken bejegyzett vállalkozás  meghatalmazottjaként tevékenykedett.


Most újabb meglepetéssel szolgál a Ripost: az Index.hu tulajdonosai között cégjogászok a hétvégén megtalálták a harmadik, sőt negyedik offshore céget is, melyekben már Bajnai Gordon neve is felbukkan! A népszerű hírportál   tulajdonosai között sikerült rábukkanni több ciprusi “adóoptimalizáló” offshore cégre is, az egyiknek maga az egykori szocialista miniszterelnök, a Gyurcsányt váltó Bajnai Gordon volt a kézbesítési megbízottja.

További részletek a Ripost oldalán olvashatóak!

Kapcsolódó Cikkek