EUR: 326,49 Ft
CHF: 289,90 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XIX.kerület

Űrpuli a könyvtárban

A magyar tervezésű űrpuli is jelen lesz a Holnapló − Írd a jövőd! verseny záróeseményén a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kispesti épületében május 24-én 17 órától. Az október óta futó vetélkedőben a negyven éve alapított könyvtárban a négy évtizeddel ezelőtti kort kellett feltérképezniük a felsősöknek, gimnazistáknak és felnőtteknek több kérdéssoron keresztül. A szervezők a jövőre is gondoltak, a versenyzőknek egy kis méretű tárgyat kell készíteniük, amit a könyvtárosok időkapszulába zárnak, és csak negyven év múlva derül ki, ki hogy képzelte el 2056-ot.

Addigra remélhetőleg több bolygó felszínére is eljut a magyar tervezésű Puli, amelynek alkotói jelenleg azon dolgoznak, hogy 2017 végéig eljuttassák a Holdra felderítésre alkalmas járművüket, ami földi körülmények között sivatagban és gleccseren is bizonyított már. A jármű előtte még Kispestre látogat, a könyvtárban pedig ki is lehet próbálni működés közben.


Marokkó, 2013. március 3. Az Osztrák Űrfórum által közzétett dátumozatlan képen tesztelik a magyar Puli holdjárót, amelyet egy Aouda.X Mars űrruhának a prototípusát viselő férfi néz a marokkói sivatagban. A Puli Space magyar fejlesztő csapat a Google Lunar X Prize nemzetközi pályázatára készített el a holdjárót. (MTI/OeWF/Katja Zanella-Kux)

A marokkói sivatagban már helytállt a magyar Puli (MTI/OeWF/Katja Zanella-Kux)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.